Startsida / Inlägg

Youbetbloggen glöder

av Ulrik Sandebäck

Full pott för bloggspelen även i går då Brest avfärdade Lorient med 2–0 och Leeds fick 2–2 i Brighton. I dags bjuds det på ett minst sagt digert utbud och efter en hel del sållande fastnade jag till slut för Wolfsburg och Nordsjälland.

Felix Magath blev mer eller mindre helgonförklarad i bilstaden då han förde Wolfsburg till ligaguldet 2009. Under hans andra sejour i klubben har dock hans diktatoriska förhållningssätt inte skördat alls samma framgångar och hans avsked för drygt en vecka sedan mottogs nog med glädje i spelartruppen.

Tränarbytet har medfört en omgående nytändning och under Lorenz-Günther Köstners ledning har det blivit två vinster på fyra dagar. Sett till spelarmaterialet har Wolfsburg kapacitet för den övre halvan och med förnyat självförtroende lär laget ta ett rejält kliv i tabellen framöver.

Inför mötet med Nürnberg saknas endast långtidsskadade duon Helmes och Pilar och troligen blir det samma startelva som besegrade Düsseldorf med 4–1.

Nürnberg är inne i en rejäl formsvacka för tillfället. Laget har bara tagit en poäng på de sex senaste matcherna och har dessutom inte gjort mål på över 375 minuter. Insatsen mot Schalke senast var förvisso hygglig defensivt sett men på hemmaplan lär man försöka att ha en mer offensiv attityd och det är nog en matchbild som bara gynnar Wolfsburg.

Nürnberg har dessutom två kännbara defensiva avbräck då förstemålvakten Schäfer är skadad och rutinerade vänsterbacken Pinola är avstängd.

Form, avbräck och grundklass talar för gästerna här och 2,75 på tvåan hos Betfred är riktigt bra.

***

Sönderjyske valde jag med framgång att gå emot i torsdags då man mötte FCK i cupen och jag väljer att göra det igen i dagens ligamatch mot FC Nordsjälland.

Det danska fotbollsförbundet har inte varit speciellt snällt mot Sönderjyske då man har lagt den här matchen 45 timmar efter cupmötet med FCK. Man ställde upp med ett till stora delar ordinarie lag i torsdags och sannolikt lär det sätta sina spår i dag. Dessutom har ett tungt avbräck i avstängde mittbacken Lodberg samt ett antal spelare mer eller mindre osäkra till spel.

FC Nordsjälland spelade också cupmatch i veckan men det var i onsdags och då vilade man merparten av förstaelvan. Formen är annars god och man bör ha bra vinstchans mot ett sannolikt tröttkört Sönderjyske.

Expekt och William Hill med flera erbjuder i nuläget 2,10 på tvåan.

Hur spelar ni i dag? Kommentera gärna!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB