Startsida / Inlägg

Källberg spelar Freiburg

av Ulrik Sandebäck

Lördagen bjuder på ett högintressant utbud och efter ett rejält sållande bland alla tänkbara spelobjekt fastnade jag till slut för två spelvärda ettor, en i Bundesliga och en i La Liga.

15.30 riktas i stort sett hela Tysklands blickar mot Gelsenkirchen och det laddade derbyt mellan Schalke 04 och Borussia Dortmund men jag vänder istället fokus mot Freiburg där hemmalaget har visat mycket bra form på slutet.

Efter att först ha vänt 0–2 till vinst efter förlängning på ett imponerande sätt i cupen borta mot Mainz gjorde man en ny bra insats borta mot Nürnberg i lördags där man fick 1–1 med mersmak. Laget har elva tävlingsmatcher i följd utan förlust och hemma i Breisgau har man hållit nollan i sex av de sju senaste matcherna. Inga kännbara avbräck stör och man kan mönstra ordinarie startelva.

Wolfsburg har visat skaplig form i februari och tränaren Dieter Hecking som tog över laget i december har så smått börjat få ordning på defensiven. Senast mot Schalke 04 stod man upp bra tills försvarskuggen Naldo blev skadad efter 30 minuter. Med Kyrgiakos bredvid Kjaer i mittförsvaret var tryggheten som bortblåst och slutresultatet skrevs till 1–4.

Wolfsburg vantrivs av tradition nere i Freiburg – ingen vinst på nio tidigare möten – och utan nyckelspelaren Naldo får laget troligen det svårt igen. En stark etta som kan spelas till 1,95 hos bland annat Unibet eller William Hill.

***

Málaga har tappat lite i form på slutet och även om man gjorde en bra defensiv insats mot Atlético Madrid senast så har spelet överlag inte sett lika bra ut som i höstas. I nästa vecka väntar returen mot Porto i Champions League och den matchen kan mycket väl stjäla lite fokus från kvällens möte med Real Valladolid. Man har dessutom en del avbräck då mittfältaren Toulalan är avstängd och viktige mittbacken Weligton samt högeryttern Portillo är skadade. Därtill förväntas Eliseu och eventuellt någon ytterligare startspelare att vilas.

Real Valladolid är ojämnt av sig men kan mycket i ljusa stunder och mot ett försvagat Málaga som troligen har tankarna mer på kommande match känns ettan till 2,40 hos William Hill med flera som ett kul spel.

Vad har ni för spelidéer denna fullspäckade lördag? Kommentera gärna!

/Källberg (bloggar även i morgon söndag).

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB