Startsida / Inlägg

Birmingham tar chansen

av Ulrik Sandebäck

I superjämna Championship kommer man ganska långt med tre raka segrar. I Birminghams fall har det inneburit att drömmen om play off till Premier League faktiskt lever.
Birmingham varnade jag för i fredags (hade avslag på Palace i tidningen) och det med all rätt. På Selhurst Park vann Birmingham med totalt 4–0 efter imponerande spel.
Därmed har alltså laget tre raka segrar och det ser inte det minsta slitet ut. Det kan bero på att laget består av många unga hungriga spelare som Nathan Redmond. Redmond, född -94, är en underbar lätt liten ytter som hela tiden utmanar och skapar ytor. Jag skulle tro att han spelar i en rikare klubb nästa säsong.  Men även spelare som Shane Ferguson, Mitch Hancox och Ravel Morrison gör mycket nytta. Sedan finns det så klart rutin – och inte minst längd – i Nicola Zigic som oftast spelar ensam på topp.
Skadeläget är ungefär som inför fredagens match. Marlon King, Stephen Carr, David Murphy och Will Packwood saknas, medan Keith Fahey är osäker (fick en smäll mot Palace).
Jag tror ett formstarkt Palace max gör en till två förändringar och det här unga laget älskar verkligen att spela matcher just nu.
För dagens motståndare Wolverhampton är det också uppåt. Laget har fått vila ett dygn kortare – vann en stenhård match mot Middlesbrough (3–2) – så sent som i lördags. Det var en nyckelmatch och Wolves slet verkligen i 90 minuter till skillnad från Birmingham som ett dygn tidigare lekte hem en 4–0-seger. Jag tror att Wolverhampton är betydligt mer slitet och att manager Dean Saunders behöver göra fler förändringar för att vila slitna spelare i ”derbyt”.
Carl Ikeme, Bakary Sako och Dave Edwards saknas igen.
Jag tycker den här ettan till 2,25 (Bet365) känns klart bra. Men i Championship blir det aldrig mer än ett medelspel.

Mitt spel på Accam som skytteligavinnare (30,00) fick en bra start. Två mål och ett assist. Även guldtipset – IFK Göteborg (10,00) – fick en hygglig start.
Kan Magnus Eriksson (27,00) följa upp den starten med ett mål idag? Hoppas går ju i alla fall.

Vi hade 13 rätt på Europatipset i veckan och i lördags blev det 13 rätt på Stryktipset på ett stort system. Grämer mig dock mest på att det ”bara” blev 12 rätt på 128-raderssystemet. Ett mål på stopptid förstörde 13 rätt för ”hundringen”. Aldrig kan man få vara helt nöjd…

Hur lägger ni upp spelen idag? Kommentera gärna.
 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB