Startsida / Inlägg

Djurgården till 1,83!

av Ulrik Sandebäck

Granada i fredags var hemsk. Såg första kvarten, tyckte det såg okej ut. Gick sedan bort från tv:n en stund och så – pang 0–3. Ungefär lika usel start som Birmingham mot Wolverhampton.
Därför kändes det skönt att kunna lämna över till Super-Steven-Lee som direkt drar in en åttaoddsare…

Jag älskar verkligen allsvenskan och har sett väldigt många av de inledande matcherna. Och hittills tycker jag det sett ut ungefär som förväntat.
IFK Göteborg, som jag guldtippat till 8,00, har fått en kalasstart även om en hemmaseger mot ett blekt BP aldrig ska övervärderas.
Största besvikelsen är utan tvekan Häcken. Jag såg laget i går och Hisingsgänget skapade inte en enda målchans på 90 minuter. Laget kom till Kalmar för att spela 0–0 kändes det som. Ska man vinna guld måste man kunna spänna bågen hårdare än så.

Mitt spel idag blir på Djurgården hemma mot Mjällby. Jag tror, som ni kanske redan vet, att Mjällby kommer få det tufft i allsvenskan den här säsongen. Truppen är tunnare än på länge och dras dessutom av många skador. Idag finns det en ny skada på mittfältaren Daniel Nilsson. Sedan tidigare saknas William Leandersson, Pär Ericsson, Anton Dahlström och Marcus Pode.
Så här startar troligen Maif:
Mattias Asper – Daniel Ivanovski, Gbenga Arokoyo, Jasmin Sudic, Viktor Agardius – Haris Radetinac, Andreas Blomqvist, Kristian Haynes, Mattias Håkansson – Marcus Ekenberg, Robin Strömberg.
Mjällby inledde serien med en 2–1-förlust hemma mot IFK Norrköping och övertygade inte. Det gjorde heller inte dagens motståndare – Djurgårdens IF – i sin premiär. Tvärtom. DIF var kanske den största besvikelsen av alla i första omgången. Men efter den insatsen krigade sig Djurgården sig vidare i svenska cupen – straffseger i Norrköping – och den triumfen tror jag ger positiv energi till hela gruppen. I grunden har Djurgården den här säsongen en väldigt intressant trupp med spelare som Erton Fejzullahu och Amadou Jawo på topp samt vassa nyförvärv i Andreas Johansson och Jesper Arvidsson. På skadelistan finns endast Joel Riddez och Daniel Jarl samt Mattias Östberg (sjuk).
Jag tror en hel på Djurgården hemma på Stadion – sista premiären där – och spelar ettan till 1,83 (Nordicbet)  till medelinsats.

Hur lägger ni upp spelet ikväll? Kommentera gärna!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB