Startsida / Inlägg

Spel i Championship

av Steven-Lee

Hejsan!

Spelpaus igår, men idag ser det mer intressant ut…
Slutomgång i The Championship och jag vill såklart vara med och leka.

Crystal Palace verkar inte gilla pressen. Har vikt ner sig flera gånger de senaste veckorna och varför skulle man plötsligt ha lärt sig att hantera nervositeten, när kniven verkligen vilar mot strupen? Visst, ska laget gälla som favorit, men oddsen har tippat över alltför mycket. Sedan ska man komma ihåg att det räcker med en poäng för Palace, för att bärga en playoff-biljett. Just den aspekten tror jag inte bara är en fördel idag. Kan bli så att ett redan nervöst Crystal Palace, går in med en något för försiktig inställning, då man vet att en pinne räcker…Truppmässigt då?
Det ser helt okej ut. Owen Garvan är tveksam till spel. Gjorde sin första start på över fyra månader senast. Tränaren Ian Holloway gör ytterst få ändringar i XI.

Peterborough tog enm blytung seger senast, vilket gör att man har allt i egna händer inför dagens omgång. Har lämnat en bra April-månad bakom sig (2–3–1) och jag räknar kallt med att man kommer att ge Palace en rejäl
kamp om poängen idag. Mark Little och Danny Swanson ska nu vara tillbaka, vilket betyder att tränaren Darren Ferguson har samtliga spelare till sitt förfogande. Dwight Gayle sänker Palace? Skulle inte förvåna.

Mitt spel: X2, alternativt HCP 0-1. Odds: 1,90. Bolag: StanJames.

***
Jag skrev tidigt i mitt nördiga ”spel-block”…

”Mer än 2,15 på Forest i helgen = spel”.

Och, ja…Bolagen ställer ut 2,40, så det blir spel. Nottingham har hög kapacitet, men det tog tid innan man började visa det. Dock varit ett av ligans bästa lag under våren och verkar nu ha grävt sig ur sin lilla minisvacka, lagom till slutspurten. Spelade riktigt bra mot Barnsley i senaste hemmamatchen, men fick ändå nöja sig med 0–0, efter att ha träffat målramen vid tre tillfällen. Bättre utdelning senast mot Millwall, då man tog en klassisk arbetsseger. Chris Cohen är osäker till spel. Hans medverkan avgörs sent. Men inga nya problem har dykt upp.

Leicester är också inblandat i playoff-striden, men lagets chanser är mer avlägsna. Måste först och främst vinna på City Ground, vilket man inte gjort sedan 1972, och därefter även hoppas att Trotters inte vinner sin match. Kan gå – men det känns som sagt ganska avlägset. Tränaren Nigel Pearson har inga nya bekymmer att handskas med, men kommer troligen att göra ett par ändringar, efter att ha mönstrat samma startelva i tre raka.
Plockat lite poäng på sistone, men jag sätter fortfarande frågetecken för lagets form. Känns något bräckligt.

Mitt spel: Nottingham Forest to win. Odds: 2,40.

Det finns ju flera andra vassa spel, men nu måste jag sätta tänderna i söndagens utbud, så inte spelsidan blir blank i morgondagens blaska.

***
Hur spelar ni idag?
Surra på som vanligt i fältet!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB