Colombia är klart bättre

av Ulrik Sandebäck

Även midsommardagen bjuder på ett ganska sparsamt utbud och det blir fokus på U20-VM för min del. Bra start för favoriterna som samtliga motsvarade förväntningar i går – till kommentarsfältets stora glädje – och den trenden hoppas jag håller i sig även i dag.

Colombia har ett riktigt bra U20-lag för dagen. Man övertygade i den högt ansedda Toulon-turneringen i maj/juni där man vann samtliga sina gruppspelsmatcher och kom tvåa till slut efter en finalförlust mot Brasilien. I den turneringen saknade man dessutom mittfältsstjärnan Juan Fernando Quintero så laget böra vara ytterligare ett snäpp vassare i detta mästerskap.

Australien tog sig till semifinal i asiatiska U19-mästerskapen i november vilket räckte till en plats i detta VM. Laget imponerade dock inte i den turneringen där man endast vann mot Qatar och Jordanien och var utan chans mot Irak i semifinalen. Truppen innehåller, förutom anfallaren Corey Gamiero som gjorde samtliga sex mål i ”kvalet” och mittfältaren Jackson Irvine som är på gränsen till en A-lags plats i Celtic, mest inhemska spelare.

Colombia är det klart bättre laget här och så länge man håller eventuella premiärnerver i styr och inte underskattar Australien så har man bra chans
till tre poäng. Oddset på ettan har sänkts något de senaste dagarna men William Hill erbjuder i nuläget 1,53 på ettan och det duger för spel.