Startsida / Inlägg

Colombia får en ny chans

av Ulrik Sandebäck

Landskrona tog över alltmer efterhand och vann till slut rättvist mot Jönköpings Södra och trots att RoPS Rovaniemi inte fick hål på VPS Vaasa så blev det lite plus i kassan i går. I dag lägger jag fokus på U20-VM där jag ger Colombia chansen att revanschera sig för insatsen i premiären mot Australien.

Colombia spelade jag som sagt i premiärmatchen mot Australien men då svarade laget för en tam och nonchalant insats. Jag kanske underskattade ”Young Socceroos” något och det gjorde uppenbarligen Colombia också…
Att laget är betydligt bättre än så är jag övertygad om, frågan är bara om man
är på humör att visa det i kväll. Kritiken efter senaste matchen borde i alla fall
ge rejäl tändvätska och jag förväntar mig en klart bättre insats nu.

Turkiet motsvarade däremot förväntningarna i sin öppningsmatch där man vann komfortabelt mot El Salvador. Den insatsen bör man dock ta med en nypa salt då El Salvador var ett riktigt svagt motstånd. Turkiet har en del kvalité, främst offensivt sett, men laget känns ändå inte som ett av turneringens allra bästa. Inte heller fördelen av hemmaplan verkar vara speciellt stor då stadion
i Trabzon gapade i stort sett öde i deras första match.

Turkiet är ganska klar favorit hos bolagen i nuläget men jag tycker att oddsen snarare borde vara de omvända och till fina 3,10 hos bland annat BetVictor känns Colombia mycket spelvärt.

Jag gör även ett par tidiga spel i söndagens match mellan Elfsborg och Syrianska då jag misstänker att oddsen kommer att sänkas inom kort. Syrianska har redan på förhand en tunn trupp och till matchen i Borås har man flera defensiva avbräck. Avstängda mittbacksduon Haris Skenderovic och Rabi Elia samt knäskadade Alexander Michel saknas definitivt och troligen även Anders Bååth som utgick mot Åtvidaberg i söndags. I dagsläget är Suleyman Sleyman den enda disponibla mittbacken och ett tänkbart alternativ är att hans kusin Ninos Sleyman får debutera bredvid honom.

Elfsborg lär ha Anders Svensson med i startelvan igen och hemma i Borås är laget normalt sett mycket starkt. Elfsborg -1,5 spelas till 1,95 hos Bet365. Hf/Ft till 1,93 hos BetVictor känns också bra och hos samma bolag hittade jag även goda 2,80 ”Elfsborg att vinna båda halvlekarna”.

Hur spelar ni? Kommentera gärna!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB