Startsida / Inlägg

Dags för Östersund och Sleipner!

av Ulrik Sandebäck

Östersunds FK började sin första säsong i Superettan mycket piggt. Men sedan har det tagit tvärstopp. I alla fall poängmässigt – för spelmässigt har det faktiskt sett ganska okej ut även efter den starten. Som senast borta mot Örgryte. Då förde ÖFK dansen helt och vann ”skotten” med 23–6, men förlorade ändå…
ÖFK dras inte med några nya avbräck till dagens hemmamatch mot Ljungskile. I stället förstärks truppen av en ”comebackande” Bobo Sollander.
Jag tror att ÖFK som verkligen skriker efter en trepoängare bryter sin dystra svit idag. Det går liksom inte att oflyt hela tiden… Motståndet är klart passande – Ljungskile SK hemma på Jämtkraft arena.
LSK var överraskande piggt i inledningen av serien, men har på slutet visat mer av sitt ”rätta jag”. Truppen är lövtunn och normalt ska LSK till slut dras in i bottenstriden på allvar.
Som vanligt dras även bohuslänningarna med skador och avstängningar. Anfallaren Tobi Alabi är avstängd medan Sandeep Mankoo dras med en ny skada. Sedan tidigare saknas även Robin Iglicar, David Bennhage, Charlie Campbell och Korab Bakraqi.
Även spelare som Aleksandar Kitic och Jonas Lindberg har dragits med skador, men måste spela i det här prekära läget.
Så här säger tränare Tor-Arne Fredheim till Bohusläningen:
”Vi har bara tretton utespelare och får skrapa på botten för att få ihop ett lag. Men det kändes riktigt bra under sista träningen med mycket energi och spelarna vi har kommer att fixa det här.”
Tor-Arne måste så klart tro på seger. Men jag gör det inte – ettan tycker jag känns klart spelvärd till 2,15 hos Bet365.

En annan bra vinnare är Sleipner hemma mot FC Gute. Sleipner har spelat bra en längre tid, men fått alldeles för dåligt betalt. Som senast i den svåra bortamatchen i Vimmerby där Norrköpingslaget jagade en kvittering i 70 minuter.

Så här skriver lagkaptenen Henrik Nilsson på sin blogg: ”Efter det grymma nederlaget borta mot Vimmerby, där vi var det klart bättre laget i större delen av matchen, så kan vi nu konstatera att vi har färre poäng ner till sistaplatsen än vad vi har till förstaplatsen. Det är givetvis inte riktigt vad vi hade tänkt oss, men lyckas vi nu ta några segrar på raken så klättrar man ganska snabbt uppåt igen.”
Jag tror att Sleipner absolut kan rada upp segrar och en sådan svits ska inledas i dag hemma mot ett Gute som inte imponerar. 1,50 på ettan är helt okej för laget som har flera starka spelare som Tobias Häll, Kutshi Moilo, och rutinerade Sunday Eyenga.

Det här får bli mina två spel. Jag hoppas så klart Steven-Lee skriver ut sina spel i kommentatorsfältet här nedan. SL är bra på det mesta – i går var han ledig och sopade hem en golftävling med sin polare. Därmed är duon klar för en final på klassiska Ullna.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB