Startsida / Inlägg

Bra odds på Ghana

av Ulrik Sandebäck

Stabaek hade redan tagit semester och fick bara 1–1 hemma mot Vard och Strömsgodset gjorde också en temposvag insats och föll mot Haugesund så även gårdagen slutade med röda siffror för min del. Med tanke på min egen rekform så hade det nog varit bäst att avstå i dag men utbudet ser överlag spännande ut och det finns några spelvärda odds som jag har svårt att motstå.

Först till U20-VM i Turkiet där Ghana ställs mot Chile i en av kvartsfinalerna. Ghana har med sin frejdiga offensiv varit ett av turneringens mest underhållande lag hittills och man imponerade mot Portugal i åttondelsfinalen. Chile har inte glänst på samma sätt på sin väg fram till kvarten och även om man är mer organiserat och taktiskt slipat än Ghana så tycker jag inte att laget ska vara klar favorit här. Ghana har visat sig högkapabelt när det stämmer för dem och 3,04 på ettan hos 12bet är intressant.

I Adeccoligan tror jag på Sandefjord borta mot Mjöndalen till ett fint odds. Mjöndalens framgångar i cupen har kostat kraft i ligaspelet där laget har det jobbigt med endast en vinst på de sex senaste matcherna. Till dagens match har man därtill mittfältsproblem då tongivande lagkaptenen Bjarne Ingebretsen är skadad igen och Christian Gauseth är avstängd. Sandefjord är ett klart bättre lag i grunden och såvida man inte har gått på semester en dag för tidigt – som Stabaek i går – så bör laget ha god vinstchans här. 12bet erbjuder 2,67 på tvåan och det är högre än väntat.

Jag testar även Shelbourne borta mot Drogheda United i irländska ligan. Shelbourne har underpresterat grovt den här säsongen och har endast skrapat ihop nio poäng på 18 matcher. Nu har man dock fått tillbaka ett par spelare från skador samt några nyförvärv och de två senaste matcherna har varit en klar förbättring. Drogheda kommer från positiva insatser mot Cork i Ligacupen och MFF i EL-kvalet men lagets fokus verkar redan vara på torsdagens retur i Malmö och den här matchen mot tabelljumbon kommer i skymundan. Dessutom är detta Droghedas fjärde match på tio dagar och för att ha fräscha ben till på torsdag så ryktas det om många förändringar i startelvan här. Med tanke på förutsättningarna är 5,00 på tvåan hos Paddy Power lockande.

Det var mina idéer för dagen. Hur spelar ni? Kommentera gärna!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB