Startsida / Inlägg

FCK inleder med vinst

av Ulrik Sandebäck

Mitt huvudspel Heidenheim infriade förväntningarna och dagen började bra. Sedan var dock jag snett ute på målspelet i Österrike och i Brasilien förstörde Grêmio tidigt sin vinstchans med två utvisningarna så det blev trots allt minussiffror för mig till slut i går. Söndagen bjuder på en hel del intressant
och jag gör tre spel.

Regerande mästarna FC Köpenhamn är klar favorit till titeln i Danmark även
i år. Man har förvisso sålt stjärnskottet Andreas Cornelius till Cardiff men man har hittat en bra ersättare i lovande Marvin Pourié som öste in mål i ett för övrigt svagt Silkeborg i fjol. I övrigt har laget inte tappat något tungt namn och defensiven är förstärkt med rutinerade Olof Mellberg men han är inte spelklar ännu. I kväll saknar man även skadade Nicolai Jörgensen och avstängde Claudemir men dessa har man täckning för.

AaB har också blivit av med sin offensiva stjärna då Nicklas Helenius har lämnat för Aston Villa. Frånsett detta så är truppen i stort sett den samma som förra säsongen. Till den här matchen saknar man dock ytterligare två nyckelspelare då mittfältaren Rasmus Würtz är avstängd och backen Kenneth Petersen är skadad. Laget såg inte alls bra ut i EL-kvalet mot georgiska Dila Gori i torsdags och man verkar ha en bra bit kvar till formen. AaB måste höja sig rejält om man ska kunna störa FCK och utan nämnda kuggar tror inte att laget mäktar med det. Tvåan spelas till 1,94 hos 188bet.

I Veikkausliiga tror jag på bra chans för ett revanschsuget FC Lahti hemma mot IFK Mariehamn. Lahti hade spelat bra i flera matcher och visat stigande form innan laget svarade för en total genomklappning och föll med hela 1–7 mot Jaro senast. Mariehamn brände mycket krut i EL-kvalmatcherna mot Inter Baku där man dessutom fick viktiga offensivspelarna Diego Assis och Dever Orgill långtidsskadade. Truppen är tunn och sliten i nuläget och här har man dessutom tongivande mittfältaren Patrick Byskata avstängd. Laget är inte märkvärdigt på bortaplan och man får det nog jobbigt mot ett revanschlystet Lahti. 12bet erbjuder goda 2,07 på ettan och det är taget.

Mitt tredje spel i dag blir i Österrike där jag tycker att det är alldeles för högt odds på Sturm Graz borta mot Wacker Innsbruk. Wacker hängde kvar med en poäng tillgodo i fjol och med förlusterna av bland annat försvarstrion Svejnoha, Kofler och Dakovic samt mittfältaren Carlos Merino och anfallaren Perstaller lär laget få det lika tufft den här säsongen. Sturm Graz ser däremot minst lika starkt i år och jag håller laget som ganska klar favorit här. 2,93 på tvåan hos 12bet är riktigt bra betalt.

Hur spelar ni i dag? Kommentera gärna!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB