Startsida / Inlägg

Problem i São Paulo

av Ulrik Sandebäck

Ibland ska man ha lite flyt också och tack vare Melker Hellbergs sena – och sett till matchbilden orättvisa – segermål för Kalmar FF mot Häcken blev det bra plus i går för min del. Mitt andra skrällspel, Viking, fick dock bara 1–1 borta mot Molde. Söndagen bjuder på en mängd intressanta objekt och efter lite gallrande gör jag tre spel i dag.

Dagens bästa tror jag finns i Brasilianska Serie A. São Paulo gjorde en ny svag insats när man föll hemma mot Bahia i torsdags och laget får inte spelet att stämma för tillfället. Nu väntar en svår uppgift mot ett kapabelt Vitoria och till den matchen har man dessutom flera kännbara avbräck. Både tongivande anfallaren Luis Fabiano och vänsterbacken Rodriguez blev utvisade senast och är avstängda i kväll. På skadelistan finns bland annat försvararna Douglas, Paulo Miranda, Thiago Carleto och Rafael Tolói samt mittfältarna Jádson och Denilson. Av dessa namn är fem–sex tilltänkta startspelare.

Vitoria är svårslaget hemma i Salvador och med tanke på São Paulos svaga dagsform och många avbräck känns ettan till goda 2,75 hos Expekt som ett starkt spel.

Tippeligaen har gäckat mig den senaste tiden men oddset på Lilleström borta mot Sarpsborg 08 kan jag trots det inte motstå. Sarpsborg har inte imponerat efter omstarten och laget var riktigt svagt i förlusten mot Odd senast. Lilleström har tre förluster i följd men både i hatmötet mot Vålerengen och inte minst mot Rosenborg senast så spelade man bra och var värt en bättre utdelning. LSK är bättre än vad både deras tabelläge och resultatrad indikerar och jag håller inte Sarpsborg som favorit i detta möte. Höga 3,25 på tvåan hos Betway är taget.

Bra odds är det även på Norge i mötet med Holland i damernas EM. Holländskorna gjorde en stark insats i premiären men samtidigt var Tyskland svagt i den matchen och det är överraskande är laget har blivit favorit här. Norge fick förvisso bara 1–1 i premiären mot Island men den insatsen var totalt sett ändå positiv i jämförelse med matcherna inför EM. Jag har en känsla av att Holland brände mycket krut senast och inte kommer upp i samma nivå i dag. Bet365 erbjuder i nuläget hela 2,80 på ettan och det är bra betalt.

Hur spelar ni i dag? Kommentera gärna!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB