Startsida / Inlägg

Upplagt för Chicago

av Ulrik Sandebäck

Det blev full pott för mina rekar i går. Frankrike vann enkelt mot Turkiet och
EL-kvalet mellan Bala Town och Levadia blev så målsnålt som jag trodde. Dessutom satt även favoritspelet Spanien (om än turligt) och avslaget Grekland i tidningspanelen. I dag tror jag mycket på Chicago Fire i MLS och jag har även hittat två intressanta över/underspel.

Chicago Fire har efter en svag start på säsongen, gått mycket starkt den senaste tiden och man har åtta tävlingsmatcher i följd utan förlust. I förra veckan visade laget att toppformen är intakt då man tog sig till semifinal i cupen via en klar seger mot Orlando City. I kväll saknas förstemålvakten Sean Johnson som spelar Gold Cup med USA och skadade mittfältaren Logan Pause men för övrigt så har man en ordinarie startelva att tillgå.

San Jose Earthquakes som besegrade LA Galaxy efter två mål på tilläggstid
i en händelserik match senast har visat lite formförbättring på slutet. På bortaplan har laget dock inte övertygat och till den här matchen är man dessutom kraftigt försvagat. Till att börja med så är försvarskuggen Victor Bernárdez avstängd och hans tilltänkte ersättare Nana Attakora är skadad. Anfallsstjärnan Chris Wondolowski har liksom yttern Marvin Chávez och
nye mittbacken Clarence Goodson lämnat för landslagsspel i Gold Cup. På skadelistan finns även anfallsreserverna Steven Lenhart och Michael Fucito samt backen Ty Harden.

Chicago är i bra slag för dagen och man har god chans till tre poäng mot ett bortasvagt och reservfyllt San Jose. Oddset på ettan har föga oväntat sänkts något det senaste dygnet men 1,96 hos 188bet är fortfarande intressant.

Jag testar även ett överspel i semifinalen i Copa Libertadores mellan Newell’s Old Boys och Atlético Mineiro. Gästerna från Brasilien har en riktigt vass offensiv med bland andra Ronaldinho, Bernard och samtidigt som man tunga defensiva avbräck nu då både Leonardo Silva och Leandro Donizete saknas. NOB har också en högkapabel offensiv med målkungen Ignacio Scocco i spetsen och till fina 2,40 hos BetVictor är över 2,5 mål klart spelvärt.

Lockande odds även på under 2,5 mål i det norska cupmötet mellan Haugesund och Bodö/Glimt. Duon är normalt sett inga lag som jag lirar under på men Haugesund har sålt Alexander Söderlund till Rosenborg och har Christian Gytkjaer på skadelistan medan Glimt saknar vasse Ibba Laajab
(12 mål hittills den här säsongen). Glimt går starkt i Adeccoligaen och lär säkert ge Haugesund tufft motstånd här. Med tanke på förutsättningarna är höga 2,20 hos Willam Hill bra betalt.

Hur spelar ni? Kommentera gärna!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB