Startsida / Inlägg

Två DNB-spel

av Steven-Lee

Hejsan!

Push-spelet svek igår, men 3/3 i panelen och 2/2 i bloggen gav ändå bra lördags-klirr.

***
Ligue 1: Reims – Lyon

Högst märklig oddssättning i den här matchen.

Lyon har ett helt okej material – men det är inte så man tappar hakan när laget spelar. Tabellpositionen är inte alls missvisande.
Det finns enskilda klasspelare som sticker ut, men som helhet betraktat, så finns det en hel del brister.
Oddset på Lyon känns mer baserat på ”gamla meriter”, än hur styrkeförhållandena i dagsläget faktiskt ser ut.
Rémi Garde har annonserat följande trupp: Gorgelin, A.Lopes – Bedimo, Bisevac, B.Koné, M.Lopes, Umtiti, Zeffane – Ferri, G.Fofana, Gonalons, Gourcuff, Grenier, Malbranque – Benzia, B.Gomis, Lacazette, Briand.
På skadelistan återfinns endast: M. Dabo och Plea.

Reims trivs alldeles utmärkt med att ligga på kontring (som mot Lille senast) och man kommer nog frivilligt att lämna över taktpinnen till Lyon – trots att man spelar på hemmaplan.
Diego, Malherbe, Conte, Peuget och Ouali saknas på grund av skador. Men det låter värre än vad det är – ingen av dom hade varit aktuell för startelvan.

Lyon har inte visat tillräckligt för att tryckas ned till så tydlig favorit. Spelvärdet ligger utan tvekan på Reims. Etta, draw no bet, 2,20.

***
Atalanta-Cagliari:
Klurig match, mellan två lag som ligger sida vid sida i tabellen. Jag är dock inne på att Cagliari kan få betala priset för sina avbräck.
Har ju som bekant tappat Radja Nainggolan (bollvinnare och playmaker i ett och samma paket). Lämnar ett stort tomrum efter sig.
Till dagens match tvingas man även undvara avstängde Mauricio Pinilla (3 mål/2 assist). Nene (2 mål/2 assist) saknas sedan tidigare.
Höll emot i drygt 70 minuter mot Juventus senast, men därefter brast det och det skulle inte förvåna om man åker på en ny snyting idag.

Atalanta har också en del problem, framförallt på högerbackspositionen (saknar Benalouane, Bellini och Scaloni), men på övriga platser är man ordinarie.
Moralez/Denis bildar en vass anfallsduo. Cagliari tappar en hel del pondus på sitt mittfält utan Radja Nainggolan och Atalanta, på hemmaplan, har kapacitet för att dra nytta av detta.
Ettan spelas till 1,70 (draw no bet). Finns hos bl.a. Unibet.

***
Hur spelar ni idag?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB