Startsida / Inlägg

Espanola får förtroendet

av Steven-Lee

Hejsan!

Rent hus i panelen de senaste dagarna. Igår var det Leon (1,83) och raka ettan på Bolivar (2,00) som gjorde jobbet. Så jag gör det enkelt för mig idag och kör helt enkelt på panelspelet även i bloggen.

Till er som hade gett upp om avancemang för Botev Plovdiv, kan sluta misströsta för man vann med 2–0 igår och gick således vidare, på fler gjorda bortamål (3–3).

Satt riktigt bra till 1,85, även om det blev onödigt/oväntat nervöst.

***
Var San Lorenzo det bättre laget i hemmamötet? Japp.
Är man i grunden ett bättre fotbollslag? Högst troligt, ja.
Vinner man istället ikväll då? Jag är något tveksam.

Union Espanola var i brygga senast och hade klara problem före paus, där man också fick kapitulera vid ett tillfälle. Kom dock in i matchen efter paus, då duon Pavez/Chavez tog tag i bollen på mitten och började styra tempot. Inte så att man förde spelet, men fick mer att säga till om – framförallt efter att man bytte in Sebastián Jaime. Lyckades kriga in en sen kvittering. Rättvist? Nja. Men väldigt viktigt.
Springer ikväll ut på Santa Laura, där man nyligen var nära att besegra Botafogo. Spelar med en helt annan pondus på hemmaplan och kan glädja sig åt att få tillbaka lagkaptenen Gonzalo Villagra och högerbacken Dagoberto Currimilla.

San Lorenzo har en god mix mellan talang och rutin. Kommer säkert få sina chanser även ikväll, men kan inte räkna med att få sitta i förarsätet på samma sätt som senast och jag köper inte att bolagen sätter ut snudd på helt jämna odds. Det lutar åt två ändringar i startelvan. Leandro Romagnoli (skadad) lär inte komma till spel och Angel Correa är avstängd. Duktiga spelare, men det finns också bra täckning.

Mitt spel: Espanola, draw no bet, till 2,00.

***
Det lutar även åt spel i Europa League, där jag tror att Napoli har god chans att vända på steken.
Känslan är dock att laget är lite slitet och spelade bortamatch så sent som i måndags, där man ytterst turligt besegrade Torino (två ramträffar) med 1–0 (sent mål av Higuain). Kommer troligen att svara för en förbättrad insats ikväll, inför storpublik, men jag vill gärna se att laget kommer ut med bättre spring i benen – plus att det är en fördel att jobba upp oddset.

Porto har keepern Helton och duktige ytterbacken Alex Sandro ”out of the picture”.

***
Hur spelar ni idag?
Kommentera som vanligt!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB