Startsida / Inlägg

Serie B och Ligue 2

av Steven-Lee

Hejsan!

Tittar på man på tabellen så ska det väl bara kunna sluta på ett sätt i kvällens Serie B-match, men det skulle inte förvåna om Palermo får problem ikväll. Man är stabilt och toppar välförtjänt tabellen, utan att man direkt glänser rent spelmässigt. Har gjort 38 mål på 27 matcher, men ikväll så ”saknas hälften av de kassarna”, då Abel Hernandez (skadad) och Kyle Lafferty (avstängd) inte kommer till spel. Den duon gör dessutom ofta det viktiga första målet (sammanlagt tolv gånger så har man gjort matchens första mål). Dybala hade normalt varit ett fullgott alternativ, men han har fått stora delar av säsongen spoilerad av skador och är inte i toppform. Startar som ensam anfallare i ett 3–5–1–1-system.

Juve Stabia har fått tillbaka tränaren Piero Braglia och han satte ut en aggressiv 3–4–3-uppställning borta mot tabellfemman Virtus senast och man skapade bäst chanser i den matchen, innan hemmalaget bröt dödläget genom en ruggigt snygg frispark, sju minuter från full tid. Man visade dock enorm vilja i den matchen och såg inte alls uppgivet ut. Verkar ha bestämt sig för att ”satsa allt på ett kort” framöver.
Må det bära eller brista. Visst, svår uppgift ikväll – men man får inte så mycket bättre chans att knäppa serieledaren på näsan, än just idag. Lanzaro, Di Nunzio och De Falco saknas.

Mitt spel: Juve Stabia gör första målet, odds: 2,70.

***
Tours har studsat tillbaka i form – plockat fyra poäng på de två senaste matcherna, mot tufft motstånd, och har återigen fått vittring på ”topp-tre”. Nyckelmatch ikväll – lite av ett vägskäl. Släpper ytterst ogärna ifrån sig poäng på hemmaplan – har bara förlorat en av de tolv senaste fajterna hemma på Vallée du Cher. Inga dussingäng man har städat undan heller: Lens slogs tillbaka med 3–1 och Metz skickades hem med en 2–4-förlust i bagaget, bara för att dra några exempel. Rent defensivt har man små bekymmer idag, då Diawara (avstängd) och Bouhours (skadad) saknas. På pluskontot så ska det nämnas att man återfår försvarsspelaren Schwechlen och anfallaren Kouakou (9 mål).

Angers är fortsatt svårslaget, men det känns som att laget snart åker på en propp. Man har nya skador på Charles Diers samt Ludovic Gamboa och det börjar se tunt ut på mittfältet – Vincent Manceau är ju borta sedan tidigare. Uttagna mittfältare till kvällens drabbning: Auriac, Keita, Nimzil, Eudeline, Boufa.
Man är alltså stukat ”in the middle of the park” och hemmalaget lär kunna dra nytta av detta.

Ettan synas till 2,30.

***
Hur ser era spel ut idag?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB