Startsida / Inlägg

Lördagsspel

av Steven-Lee

Hejsan!

Blekt utbud igår…
Idag ser det klart roligare ut.

Middlesbrough har inte ett smack att spela för och det syntes lång väg senast. Man verkade mest gå runt och längta till semester och ska vara tacksamt över att Reading slog av på takten efter 2–0, för annars hade det kunnat bli förnedringssiffror. Tränaren Aitor Karanka tog på sig ansvaret och sa att han hade valt fel startelva, så vi kan kallt räkna med några ändringar till dagens match. Laget kommer
säkert svara för en förbättrad insats, men det är svårt att hitta rätt gnista efter en lång, slitsam säsong.

Barnsley har inte mycket att fundera på – det är bara tre poäng som gäller. Stod upp bra borta mot Derby senast, men en målvaktstavla efter drygt 30 minuter försatte laget i en knepig sits. Har annars
stått för bra insatser på bortaplan på sistone. Har inte samma press på sig att anfalla, som på hemmaplan, utan kan mer fokusera på att ligga rätt och sedan slå till när tillfälle ges. Jag hoppas på att Nick Proschwitz får chansen från start, för han och Chris O´Grady har kapacitet för att orsaka problem i Middlesbrough-försvaret. Inga nya skador som stör och skadeläget har ljusnat. Kelvin Etuhu och Jack Hunt saknades i måndags, men båda uppges nu vara redo för spel igen.

The Tykes, draw no bet, synas till 2,62, som finns hos ett flertal bookies.

***
Fiorentina har mer eller mindre redan säkrat en biljett till Europa League. Kanske inte riktigt, men det ska väldigt mycket till för att man ska snubbla bort den. Har också gett upp hoppet om att jaga ikapp Napoli och jag är inne på att man redan har börjat fokusera på Coppa-finalen. Man svarade för en tämligen slät figur mot Roma senast. Manuel Pasqual och Alessandro Matri är avstängda. Giuseppe Rossi, som fortfarande är lagets bäste målskytt trots att han varit borta länge, är alltjämt out.

Bologna satte upp en ultradefensiv uppställning mot Juventus senast. Gick in för 0–0 (föll med 0–1).
Annan inställning ikväll. Förstår nog att man ändå har ett ganska bra läge att slå Fiorentina på fingrarna. Tre spelare på skadelistan, men inga direkta avbräck som stör.

Mitt spel: Bologna to win either half. Odds: 2,25. Paddy P.

***
Det var ett par av mina lördagsspel…Finns ju en hel del annat!
Hur spelar ni idag?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB