Startsida / Inlägg

Tuff uppgift för Hajduk

av Marcus Källberg

Bra dag för mina spel i går med BTTS i Qarabag–Salzburg här i bloggen och Rosengård (säker) , Lille (drag) och Salzburg (avslag) i tidningspanelen.
Som vanligt på sommartorsdagar är det fullt fokus på EL-kvalet i dag och jag har hittat fyra intressanta spel.

Dagens bästa spel är nog Shakhter Karagandy. Gästande Hajduk Split dras med ekonomiska bekymmer och i sommar har man sålt lovande mittfältsduon Pasalic och Andrijasevic till Chelsea respektive Dinamo Zagreb. Den här säsongen har man ett ungt och orutinerat lag som inte har övertygat vare sig mot irländska Dundalk i förra omgången eller i de två inledande ligamatcherna. Till den här tuffa bortamatchen är laget dessutom skadedrabbat och tvingas avvara sex spelare varav trion Pasalic, Susic och Maglica var nyckelspelare i fjol.

Shahkter är obesegrat på hemmaplan sedan i november och i de tidigare omgångarna har man vunnit i övertygande stil mot Shirak från Armenien och Atlantas från Litauen. Förra året vann laget hemma mot Celtic i CL-playoff och spelade oavgjort både mot AZ Alkmaar och Maccabi Haifa i EL-gruppspelet. Ett orutinerat och skadesargat Hajduk har nog en jobbig kväll framför sig i Kazakstan och även om oddset på ettan har sänkts så duger 1,92 hos NordicBet för spel. Matchen har avspark redan 14.30 svensk tid.

CFR Cluj har bytt ut i stort sett hela truppen i sommar och i startelvan från senaste matchen mot Jagodina var det endast fyra spelare som var ordinarie förra säsongen. Det märktes också tydligt på spelet och laget behöver tid på sig att spela ihop alla nya namn. Dinamo Minsk är mitt uppe i sin säsong och man har visat god form på slutet. 2,50 på ettan hos Betway är spelvärt.

Zorya Lugansk kom sjua i den ukrainska ligan förra säsongen men laget ser svagare ut i år. Viktige offensivspelaren Danilo har återvänt till Kuban Krasnodar dit även försvarskuggen Sunjic har gått och därtill har målkungen Yannick Boli flytt landet och verkar inte speciellt intresserad av att återvända. Laget har heller ingen större hemmafördel då matchen spelas i Kiev och 2,70 (NordicBet) på ett formstarkt Molde är bra betalt.

Mitt sista spel för kvällen blir Stjarnan hemma mot överskattat Lech Poznan. Polackerna stod i ca 1,55 borta mot ett skadedrabbat Nômme Kalju från Estland i förra omgången och den matchen förlorade man efter en ganska tveksam insats. Lech har klara brister och laget är för stor favorit här. Visar Stjarnan upp samma spel som mot Motherwell har man god vinstchans och höga 4,60 hos Bwin lockar till spel.

Hur spelar ni i dag? Kommentera som vanligt!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB