Startsida / Inlägg

Maribor to score

av Steven-Lee
Hejsan!

Klart trevligt tisdagsutbud.
När det kommer till Carling Cup så väljer jag dock i vanlig ordning att invänta startelvorna.
Även om det är lite frestande att återigen ”gå emot” ett trasigt Fulham – känns som man kan göra det nästan oavsett motstånd för tillfället.

Vi vet alla att Celtic har tur som fortfarande är med i Champions League-kvalet. Man blev ju utklassat av Legia över två möten, men tilldelades en ”skrivbordsseger”. Sitter nu riktigt bra till att fixa en biljett in i gruppspelet, efter 1–1 nere i Slovenien senast. MEN, är det något lag jag inte litar på, till genomusla 1,50-1,65, så är det Celtic. Man sätts sällan på några större prov i en medioker liga och känslan är att Ronny Deila ännu inte fått alla pusselbitar på rätt plats. Får ett massivt stöd från fullsatta läktare ikväll, men det kan också bli så att man blir lite väl anfallsglatt och lämnar ytor bakåt…

Maribor spelade inte riktigt så som vi vant oss vid senast. Visade respekt för Celtic och gick igenom matchen med en ganska återhållsam attityd. Kändes nästan som man spelade på att få med sig ett respektabelt resultat till returen. 1–1 är inga drömsiffror – men heller ingen katastrof. Skulle inte bli förvånad om vi får se ett något mer äventyrligt Maribor ikväll, som absolut inte har något att förlora. Måste vara ganska trevligt att vara totalt utdömt, av de allra flesta – trots att motståndet faktiskt inte är av någon jättekaliber. Tränaren Ante Simundza
har samtliga spelare tillgängliga – truppen är frisk och kry.

Maribor, över 0,5 mål, spelas till 1,75 hos BoyleSport.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB