Startsida / Inlägg

Nya Fürth får det jobbigt i Ruhr

av Marcus Källberg

St Patrick’s tog en knapp men rättvis seger mot Sligo Rovers i går och min rekform verkar ha infunnit sig på allvar lagom till mitt sommarinhopp här i YB-bloggen är över. Dagens utbudet ser ganska spännande ut och jag gör två spel.

I premiäromgången av 2. Bundesliga tar VfL Bochum emot Greuther Fürth hemma på Ruhrstadion och det är två lag som har gjora stora förändringar i sina trupper i sommar. Bochum har tappat en del startspelare från i fjol, främst rutinerade trion Marcel Maltritz, Paul Freier och Christian Tiffert samt inlånade anfallaren Richard Sukuta-Pasu.

Flera meriterade nyförvärv har dock anslutit och med namn som Stanislav Sestak, Jan Simunek, Stefano Celozzi och Timo Perthel ser man överlag starkare ut den här säsongen. Inför premiären har man en kännbar skada i mittfältaren Piotr Cwierlong men för övrigt är hela truppen tillgänglig.

Greuther Fürth var nära att ta sig tillbaka till Bundesliga i våras men föll knappt kvalet mot HSV. I sommar har flera av nyckelspelarna fått anbud från Bundesliga-klubbar och valt att lämna. I backduon Daniel Brosinski och Mergim Mavraj, mittfältarna Zoltán Stieber och Tim Sparv samt anfallaren Nikola Djurdjic saknas fem spelare som var med och kvalade i maj. Därtill är målkungen Ilir Azemi och nye kantspringaren Zhi Gin Lam skadade.

Premiärer är förvisso alltid lite vanskliga men med tanke på förutsättningarna känns höga 3,29 på ettan hos Pinnacle intressant.

Mitt andra spel i dag blir Vålerengen borta mot Viking i Tippeligaen. Vålerengen avgjorde sent men fullt rättvist mot Stabaek i veckan och innan dess tog laget en övertygande seger borta mot Strömsgodset. Formen är bra och bortsett från långtidsskadade André Muri är hela truppen disponibel.

Viking har däremot visat klart tveksam form och en uddlöst offensiv under hela juli. Laget vann förvisso borta mot Brann senast men den vinsten var sett både till spel och chanser högst oförtjänt och man har inte visat något som motiverar ett klart favoritskap här. Vålerengen är i betydligt bättre slag för tillfället och jag håller bara Viking som knapp favorit i kraft av hemmaplan. Pinnacle har i skrivande stund 4,79 på tvåan och det synas utan tvekan.

I morgon är Steven-Lee tillbaka efter sin semester och jag vill passa att tacka för mig här i bloggen för denna gång. Ha en fortsatt trevlig spelsommar!

Hur spelar ni i dag? Kommentera som vanligt!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB