Startsida / Inlägg

Gör första målet?

av Steven-Lee

Hejsan!

JPT-Cupen är lurig – vissa lag tar halvhjärtat på uppgiften, samtidigt som andra går in helhjärtat.
Turneringen är inte högprioriterad, men finalspel på Wembley är ändå en stor morot och lagen kan ju inte rotera alltför hårt (enligt regler så måste sex ordinarie spelare medverka). Man gör dock bäst i att invänta startelvorna, trots allt – för vissa lag har inte tillräckligt med klass på bänken…Alltmedan andra kan rotera på 3-4 platser utan att det påverkar nämnvärt.

Fleetwood lyfter jag fram i panelen till 1,80, men där har oddset dalat – så bäst att följa upp den på ”lajven”.

Drar istället till med ett ”långskott” till 9,50 x insatsen.

Barnsley tillhör storfavoriterna att nypa en uppflyttningsplats i League One och det känns som laget har totalfokus på ligaspelet. Har redan åkt ut ur Ligacupen, efter 0–2 hemma mot Crewe. Har svårt att tänka mig att JPT skulle få laget att ”tända till på alla cylindrar”. Men det är å andra sidan ganska långt uppehåll till nästa ligamatch, så jag vågar inte gå emot The Tykes fullständigt. Osäkert hur många spelare man sparar, men klart står i alla fall att Keith Treacy inte kommer till spel (skadad).

York kan mycket i ljusa stunder, men inte haft marginalerna med sig i säsongsinledningen. Släppt in sena mål och dessutom varit hämmat av skador. Tränaren Nigel Worthington har uteslutit några större ändringar, så vi kan räkna med att få se en snudd på ordinarie uppställning. Han var nöjd med sin backlinje efter senaste ligamatchen, så den kan mycket väl vara intakt. Yttrarna Anthony Straker och Lindon Meikle (ryckte upp sig efter paus) fick inga direkt värmande ord från sin tränare och kan nu mycket väl förpassas till bänken.

Wes Fletcher, lagets bäste målskytt ifjol, har skakat av sig skadan. Kunnat hoppa in i de senaste fyra matcherna – men nu verkar det vara dags för honom att spela från start. Nigel Worthington säger så här:
”–Han har sett riktigt vass ut på träningarna och klarat av sina 30-minutersinhopp på bästa tänkbara vis – nu är det nog dags att se vad han går för på allvar”.

Kommer vara riktigt spelsugen och lär dessutom få förtroendet om York skulle tilldelas en straff.

Testar Wes Fletcher som ”first goalscorer” till 9,50, hos Bet365.

Notera att det blir void på spelet om han inte kommer till start, eller hoppar in om det redan gjorts något mål i matchen. Spelet är levande om han skulle bytas in vid ställningen 0–0.

***
Hur lirar ni idag? Kommentera som vanligt!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB