Startsida / Inlägg

Litar på ”den gamla damen”

av Fredrik Jönsson

Lördag igen – som vanligt brutalt stort utbud. Härligt!

Det är flera heta derbyn i helgen, där känslan säger målspel – både i Madrid och London (återkommer dit). Även om mitt huvudspel inte finns där. Jag lägger mest fokus på Juventus-Milan, startar 20.45 i kväll.

Milan har bara en seger på de senaste fem matcherna. Den vinsten kom hemma mot Parma i förra omgången, 3-1. ”Rossoneri” har även hämtat in fyra spelare under januarifönstret, Mattia Destro, Luca Antonelli, Gabriel Paletta och Alessio Cerci. Men samtidigt saknar Milan en rad spelare i kväll i Turin.

Bland annat finns Cristian Zapata, Mattia De Sciglio, Daniele Bonera, Stephan El Shaarawy och Ignazio Abate på skadelistan, plus att Destro är avstängd. Tränaren Filippo Inzaghi har även under säsongen visat att det finns hål i hans försvar och inte alltid så hög fart och finess i anfallet.

Juventus, som inte har förlorat hemma i Serie A den här säsongen, fick bara 0-0 borta mot Udinese senast. Givetvis en felberäkning för Massimiliano Allegri. I Turin i kväll kommer laget med Tevez och Llorente på topp gå stenhårt för tre poäng. Tror även en viss Andrea Pirlo gärna vinner matchen.

Jag väljer att spela Juventus -1,5 till @2.10. ”Bianconeri” är ett klart bättre lag i grunden och i normala fall man besegra Milan med två mål på hemmaplan.

Sedan, som sagt, är det många derbyn i helgen.

De fyra senaste mötena mellan Tottenham och Arsenal har gått under 2,5 mål. Innan dess gick 9 av 10 derbyn över 2,5 mål. Jag tror det är dags igen.

Arsenal, som är ett av de hetaste lagen i PL nu, saknar i för sig otroligt viktige Alexis Sanchez. Men har ändå klarat sig mycket bra utan honom. ”Gunners” är kapabla att göra mål ändå, har bland annat Özil, Walcott, Giroud och Ramsey.

Det är sexan mot femman i tabellen och Tottenham vill gärna vinna matchen för att ta sig förbi Londonrivalen i tabellen. Ett ”Spurs” utan betydande skador – och en het Harry Kane – borde absolut gå framåt när möjligheten finns och när Arsenal är en aning skadeskjutet, saknar även Oxlade-Chamberlain, Arteta och Wilshere.

Jag väljer att spela över 3 mål asian, med andra ord blir det pengarna tillbaka om det blir exakt 3 mål i matchen. Odds är @2.20. Matchen startar 13.45!

Om ni har lyssnat på Sportbladets Spel-podd – http://www.aftonbladet.se/sportbladet/spel/article20279574.ab – så vet ni även att jag är inne på över 2,5 mål i Madrid-derbyt. Men där är jag mer defensiv och väntar in startelvor och känner på den första kvarten.

Vad spelar ni själva – kommentera gärna nedan!

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB