Startsida / Inlägg

Två målspel

av Marcus Källberg

För 24 dagar sedan avslutade Barcelona och Juventus den europeiska klubbsäsongen och redan i kväll inleds säsongen 2015/206 på allvar då kvalet till Champions League och Europa League drar igång. Jag har svårt att hitta något bra värde på 1X2-spelet i kvällens matcher och testar istället två intressanta målspel.

Balzan från Malta är en ny bekantskap i europeiska cupsammanhang. Laget var en positiv överraskning förra säsongen då man slutade fyra i ligan. I sommar har man dock tappat en del offensiva spelare och dessutom saknas vassa anfallsduon Gianmarco Piccioni (på provspel i polska Kielce) och Bojan Kaljevic (skadad) som tillsammans gjorde 27 mål ifjol.

Bosniska Zeljeznicar gjorde en stark säsong ifjol då man slutade tvåa, tre poäng bakom FK Sarajevo. Laget brukar agera ganska defensivt på bortaplan i europaspelet och även om man är klassen bättre i grunden så lär man inte ta några onödiga risker här. 0–1 eller 0–2 känns som ett troligt slutresultat och 2,30under 2,5 mål hos BetVictor tycker jag är bra betalt.

Mötet mellan nordirländska Crusaders och Levadia från Estland tror jag däremot kan bjuda på en hel del mål. Crusaders levde till stor del på sin vassa offensiv när man vann titeln i fjol med 93 gjorda mål på 38 matcher. Defensiven har dock sina påtagliga brister och de var synliga även i träningsmatchen mot Airbus UK från Wales i förra veckan. Nämnvärt är också att åtta av lagets tio europamatcher sedan 2011 har bjudit på tre eller fler mål.

Levadia är gynnat av att vara mitt uppe i sin ligasäsong. Laget har visat god form en längre tid och man kommer nog inte att visa överdriven respekt för motståndet här. Jag tror på en ganska öppen och chansrik matchbild mellan två defensivt sårbara lag och över 2,5 mål till 1,81 hos Pinnacle blir mitt andra spel idag.

Hur spelar ni idag? Kommentera som vanligt!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB