Startsida / Inlägg

En stark favorit och en kul skräll

av Marcus Källberg

Jaha, vad säger man… Tigre hade trots en tidig utvisning 2–0 med tre minuter kvar men sedan gick – för att ta den korta versionen – allt emot laget och man fick nöja sig 2–2 sedan Vélez Sarsfield kvitterat på en straff i den 10:e tilläggsminuten. Surt, sa räven. Idag är det CL-kval och jag tror mig ha hittat två bra spel.

Crusaders såg jag i bortamatchen mot Levadia från Estland i första omgången och jag blev inte direkt imponerad. Laget visade oerhörda brister, inte minst i defensiven och att nordirländarna tog sig vidare och bara släppte in ett mål på 180 minuter berodde mestadels på Levadias feghet i det första mötet och offensiva inkompetens i returen. Man rapporterar om exakt samma trupp som mot Levadia senast och då saknas viktige lagkaptenen Colin Coates igen.

Skënderbeu har vunnit ligan i Albanien fem år i följd och det har gett laget gott om europeisk erfarenhet. Man har förvisso aldrig gått särskilt långt i kvalet men ifjol var man bara ett bortamål från att slå ut starka BATE Borisov och hemma i Korçë har man slagit både Debrecen och Shakhter Karagandy, vilket är klart tuffare motstånd än Crusaders.

Man har valt att matcha mot hårt träningsmotstånd i sommar och även om resultaten har uteblivit så har matcherna mot Dynamo Kiev, LASK Linz och U Craiova nog gjort gott för matchtempot och laget kommer säkert välförberett till denna säsongspremiär. Truppen från förra säsongen är i princip intakt förutom på anfallssidan där brassen Dhiego Martins har lämnat och istället har man plockat in Hamdi Salihi från Hapoel Haifa och Ventsislav Hristov från Rijeka.

Jag håller Skënderbeu som klassen bättre än Levadia och jag tror inte att Crusaders orkar stå emot dem nere i ett varmt Albanien. Ettan spelas till 1,62 hos Bet365 och om man vill ha lite högre odds är även HT/FT till 2,50 hos Unibet och hcp -1 till 2,63 hos Betfred spelvärda alternativ.

***

Jag provar också ett litet spel på The New Saints till ett lockande odds. Videoton är naturligtvis ett bättre lag under normala förutsättningar men ungrarna har en hel del problem i nuläget. Tongivande spelare som anfallaren Nikolic (21 mål på 24 matcher ifjol), målvakten Calatayud, backen Stopira och mittfältaren Sándor har alla lämnat klubben i sommar. Laget gjorde dessutom en slät figur i Supercupen mot Ferencváros förra söndagen och i den matchen gick anfallaren Feczesin sönder. Lägg därtill att backen Maréval också är skadad och att förste- samt andremålvakten Danilovic och Pajovic ej har fått visum till Storbritannien, så är ju läget inte direkt optimalt för Videoton här.

The New Saints var det bättre laget i båda matcherna och eliminerade rättvist B36 Torshavn i den första omgången. Hemma på konstgräset i Oswestry är laget svårslaget med endast två förluster på 2,5 år och även om man inte räckte till mot Slovan Bratislava ifjol, har laget kapacitet att överraska mot ett försvagat Videoton. Höga 4,40 på ettan hos BetVictor lockar i alla mig till ett litet spel.

Hur spelar ni idag? Kommentera som vanligt!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB