Startsida / Inlägg

Inspirerad nykomling

av Marcus Källberg

Fredagens spel, Bohemians, tvingades spela med en man mindre i en knapp timme men lyckades ändå tack vare bra försvarsspel och lite flyt hållan undan till en knapp seger mot Sligo Rovers. Idag vänder jag blicken mot polska Ektraklasa.

Podbeskidzie hade en medioker säsong i fjol. Laget slutade förvisso elva i grundserien men tappade sedan formen helt i nedflyttningsserien och klarade kontraktet med endast tre poängs marginal till slut. Man har haft en rejäl spelaromsättning i sommar och bland förlusterna märks mer eller mindre ordinarie namn som mf Iwanski, hb Gorkiewicz, vb Tomasik, mb Stano, mb Pietrasiak och vmf Patejuk samt båda målvakterna Peskovic och Zajac.

I premiären får man dessutom klara sig utan viktige mittbacken Konieczny och vänsterbacken Pazio som båda är skadade och då fattas alltså 7–8 spelare från förra säsongens startelva. Slår merparten av alla värvningarna rätt, så kan laget säkert få ett lyft på lite sikt men man behöver sannolikt lite tid på sig för att få alla bitarna att falla på plats.

Zaglebie Lubin gör comeback i Ekstraklasa efter ett års frånvaro. Man har stommen från truppen som vann Division 1 i övertygande stil ifjol intakt och förstärkt med bland andra anfallaren Jan Vlasko från slovakiska Spartak Trnava, ser man på förhand ut att ha goda möjligheter att klara kontraktet.

Zaglebie lär säkert vara inspirerat i återkomsten inför hemmapubliken och ett till stora delar nytt och i grunden begränsat Podbeskidzie kan få en jobbig kväll i Lubin. Ettan till 2,25 hos Betway blir mitt enda spel idag.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB