Startsida / Inlägg

Nya avbräck i Kristianstad

av Marcus Källberg

Strömsgodset tvingades spela hela andra halvlek med en man mindre men vann ändå fullt rättvist i en chansrik match mot Viking och det gjorde gott för både plånbok och självförtroende. Typiskt måndagsutbud idag men Landskrona känns som en stark vinnare mot Kristianstad i Division 1 Södra.

Kristianstad har haft en jobbig vårsäsong, både på och utanför planen, och laget såg både håglöst och slitet ut i storförlusten borta mot Örgryte senast. Skador och avstängningar har stört laget till och från och senast var inget undantag. Till kvällens match tvingas tränaren Christian Carlsson återigen till flera ändringar och att aldrig kunna matcha samma startelva hämmar naturligtvis.

Lovande Nahom Girmai Netabay och rutinerade Daniel Nicklasson är förvisso tillbaka nu men istället saknas avstängda trion Ylber Ejupi, Joel Nilsson och Nikola Rajkovic. Förstemålvakten Mirza Selimovic är fortsatt borta och det blir orutinerade Svante Hildeman i målet igen. Dessutom har mittbacken Medi Dresevic varit sjuk och är osäker till spel.

Landskrona inledde säsongen svagt men på slutet har spelet fungerat allt bättre och på de senaste sju matcherna har laget endast en förlust. Vinsten hemma mot Höllviken senast var välförtjänt och formen är på topp just nu. Man har två kännbara avbräck i backen Igor Arsenijevic som är avstängd och anfallaren Darko Lukanovic vars kontrakt har gått ut men det uppvägs av att Måns Ekwall och Johnny Lundberg är tillbaka.

BoIS har visat god form och kommer man upp i samma nivå som på slutet så bör laget ha bra vinstchans mot ett försvagat Kristianstad. Oddset på tvåan har sänkts under veckan men 2,00 hos William Hill är godkänt och får duga som måndagsspel.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB