Startsida / Inlägg

Utarmat Aarau kan få problem

av Marcus Källberg

Måndagar i mitten av juli brukar bjuda på ett skralt utbud och idag är inget undantag. Jag tycker dock att det finns spelvärde i schweiziska Challenge League.

FC Aarau åkte ur Super League förra säsongen och som väntat har laget tappat en mängd spelare men läget är värre än väntat i dagsläget och och dessutom dras man med en del kännbara skador inför premiären.

Hela 13 spelare har lämnat klubben i sommar och av dem som fick mycket speltid ifjol kan nämnas målvakten Mall, mittfältarna AndristDjuric, Milnar och Costanzo samt anfallaren Senger. Även mittbacken Magyar har ju lämnat för Hammarby men han startade endast fem matcher förra säsongen.

I träningsmatchen mot Karlsruhe i onsdags fick man backarna Garat och Thaler skadade och den duon är högst osäker till spel här. Saknas definitivt gör viktige backen Jaggy som spelar Gold Cup med Haiti samt skadade anfallaren Sliskovic och nye mittfältaren Carlinhos.

Elva nya namn har anslutit varav många sent och till exempel så blev den i nuläget enda disponible anfallaren, Mart Lieder från Dordrecht i Holland, klar för klubben för två dagar sedan. Aarau har för tillfället 16 disponibla utespelare i truppen varav merparten är nya namn och jag tror att laget kan få problem i inledningen av säsongen.

FC Wohlen gjorde en stark säsong ifjol då man kom trea bakom Lugano och Servette. Man har tappat fem startspelare från förra säsongen men det nykomponerade laget har imponerat i träningsmatcherna mot Super League-lagen St Gallen och Thun nyligen och man har allt att vinna i detta regionderby mot ”storebror” Aarau.

Aarau är klar favorit här men det känns tveksamt. Tvåan till 4,75 är intressant men med tanke på min dåliga rekform de senaste dagarna nöjer jag mig med att spela X2 till 2,15 hos Betway.

Hur spelar ni idag? Kommentera som vanligt!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Olle Stefansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB