Startsida / Inlägg

Dubbeldags

av Steven-Lee

Hejsan!

Bakar ihop en dubbel – med spel från Bundesliga och Allsvenskan.

AIK floppade i Europa League-kvalet, men har fått blodad tand i Allsvenskan, efter den tunga segern mot Djurgården. Man gjorde ingen bra första halvlek och drabbades dessutom av en utvisning. Kom ut mer sammansatt efter paus och det räckte med en hörna för att hitta nätet – känns inte som man behöver mycket chanser. Firma Goitom/Bangura är i riktigt gott slag. Dickson Etuhu blir bara bättre och bättre. Trivs tveklöst på ”vanligt” gräs har det visat sig och Ebenezer Ofori växer mer och mer fram som en av seriens absolut bästa mittfältare. Plockat ut följande trupp:
3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 7 Fredrik Brustad, 8 Johan Blomberg, 9 Marko Nikolic, 10 Henok Goitom, 12 Haukur Hauksson, 13 Kyriakos Stamatopoulos (mv), 14 Kenny Pavey, 15 Gabriel Ferreyra, 17 Ebenezer Ofori, 20 Dickson Etuhu, 23 Mohamed Bangura, 24 Stefan Ishizaki, 26 Jos Hooiveld, 28 Niclas Eliasson, 29 Anton Salétros, 31 Christos Gravius, 35 Patrik Carlgren

Kalmar känns klart sårbart. Insatsen mot Helsingborg var en av lagets bättre för säsongen, men man tog direkt flera kliv tillbaka senast, då man föll mot Sundsvall (0–2, h).Viktor Elm säger så här inför drabbningen på Friends Arena:
– De (AIK) är väldigt hemmastarka och har bara tappat någon poäng där i år. Vi siktar på att göra en bra insats och sen får vi se hur matchen utvecklar sig. Men på förhand känns det som att vi siktar att ta en poäng, de är jättefavoriter.

Baserat på lördagsträningen så kör man med följande startelva:
Lars Cramer – Emin Nouri, Marcus Nilsson, Ludvig Öhman, Viktor Agardius – Papa Diouf, Romario, Tobias Eriksson, Viktor Elm, Filip Sachpekidis – Marcus Antonsson.

***
Bundesliga har som bekant sparkat igång. Bayern München inledde med att mosa Hamburg.

Nu ska främste utmanaren ”upp i ringen” också, och jag räknar med ett snabbt svar…

Wolfsburg har spänt bågen ordentligt inför den här säsongen – med all rätt. Vill – och kan – utmana Bayern München om titeln. Har fått behålla alla nyckelspelare och skulle inte alls förvåna om är med hela vägen.
Passande premiäruppgift. Allt är dock inte klockrent. Man får klara sig utan Diego Benaglio och Andre Schürrle, men det är inget som hindra laget från tre premiärpoäng.

***
AIK + Wolfsburg, dubbel, liras till närmare 2,30.

***

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB