Startsida / Inlägg

H2H-lir

av Steven-Lee

Hejsan!

Dags för årets sista Major (Golf) och det finns en hel del möjliga spel…

Verkar vara många som fortfarande sitter låsta vid Svenska Spel-kontot, för jag har fått en hel del klagomål att mina tidigare golfspel inte finns i deras utbud. Jag är inte ”den som är den”, så har rotat fram ett spännande lir
från Långenlistan.

Billy Horschel är en aggressiv spelare – tar alla chanser han får att gå för green. Det funkar förvånansvärt ofta, men inte alltid. Rent längdmässigt finns det ett par-tre nåbara Par5:or. Med tanke på svårigheterna framme vid greenen, så kan nog det bästa vara att ”lägga upp”. Men det brukar inte vara något för Horschel. Visst, med lite flyt så kan han klara det – men minst lika mycket talar för att han sätter sig själv i skiten. Han ligger fint till på GIR-listan, men de träffarna har kommit på betydligt lättare banor. Han har notoriska problem med puttern och är ingen maestro när det kommer till att rädda misstag (långt ned på scrambling-listan).
Snittar 71.23 på första dagen och det sätter honom på en medioker 133:e plats i den kategorin.
Ska kanske stå som knapp favorit i sin head, men skulle inte förvåna om han tappar slag till Miguel Angel Jimenez.

Den rutinerade Cigarr-kungen briljerade på senior-touren förra veckan, där han bl.a. sköt en 61:a (tangerat banrekord). Över 18 hål torsdagsgolf på Whistling Straits så kan han mycket väl knäppa Horschel på fingrarna.

Synas till 2,60.

***

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB