Startsida / Inlägg

Bundesliga 2 och Ligue 1

av Steven-Lee

Hejsan!

Bra dag igår med Full pott i panelen och åtta rätt på Topptipset (drygt 16 000 kronor i återbetalning).

***

Bielefeld har haft svårt att plocka upp segrar i inledningen av säsongen, men också visat sig svårslaget.
Står med 1–7–1, efter nio spelade omgångar. Haft ett svårt schema, där man redan tvingats gå upp mot flera topplag och förhandsfavoriter. Också haft en del otur. Var det bättre laget senast (skapade dubbelt så många klara chanser), men lyckades återigen bränna en 2–0-ledning. Tränaren Norbert Meier har eftersökt 90 minuter fullt fokus och att man kommer ”göra allt för att ge fansen den första hemmasegern”. Inga större ändringar att vänta i startelvan.

Känns som man har en passande uppgift. Blir första hemmamatchen mot ett lag från nedre halvan av tabellen.

1860 München har litet frågetecken för lagkaptenen Christopher Schindler och offensiven mittfältaren Marius Wolf.

Etta, asian -0,5 (rak etta, men högre odds), spelas till 2,32.

***
Montpellier har kanske ryckt upp sig en aning, men övertygar fortfarande inte. Tränaren Rolland Courbis gick nyligen ut och erkände att han kände sig pressad och att jobbet troligen var i fara. Nu vann man visserligen senast, hemma mot Lorient, men det var som sagt ingen bländande insats. Trots ett tidigt ledningsmål, så såg man ofta ganska nervöst och idéfattigt ut. Trolig startelva:
Pionnier – B.Dabo, Hilton (cap), Congré, Roussillon – Bensebaini, W.Rémy – Boudebouz, J.Martin, Skhiri  (eller Deza) – So.Camara.

Lille har inte heller någon rolig resultatrad att visa upp, men rent spelmässigt är man på gång. Haft ett chansmässigt övertag i sina tre senaste matcher. Kom ut riktigt piggt mot Reims, där man bl.a. träffade målramen redan efter två minuter. Fick dock inte utdelning. Lite samma visa blev det mot Nantes i tisdags, där man hade ett bollinnehav på 65 % och tog 20 avslut. Bollen ville dock inte in. Mycket mer lämplig uppgift än ikväll kan man knappt be om, och känslan är att laget ”står på tur” för en seger. Ny skada på mb Marko Basa.
Annars: inget nytt strul. Har 4–2–0 över de sex senaste matcherna mot Montpellier.

Ettan testas till 2,05.

***

 • Tjänstgörande sportredaktör: Kristoffer Elisson Snygg
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB