Startsida / Inlägg

Golf och Europa League

av Steven-Lee

Hejsan!

Formen är fortsatt fin och efter förra veckans klang-och-jubel på Europa Touren (Colsaert), så har jag haft siktet högt inför den här helgen också. Men tyvärr har bolagen hamnat ”bang on” på alla mina vinnardrag i Hong Kong Open. Har framförallt tokfeeling för en högkapabel golfare – som är motiverat och har bra course-record. Men oddset är precis på gränsen. Väntar istället in live-marknaden och hoppas att man kan få upp oddset ett tiotal punkter.

Grävt ner mig i Shriners Open också (PGA) och där har jag hittat ett trevligt värdeodds.
Detaljer:

TPC Summerlin, Las Vegas, Nevada
Par 71, 7.255 yards
Stroke index in 2014 – 69.66

En av Tourens lättaste banor, med tämligen generösa fairways och stora greener.
Tävlingar i Nevada-området är lite annorlunda, spelare som är uppvuxna eller boende i området brukar skjuta lågt – för bollbanan skiljer klart mot övriga tävlingar, på andra ställen. Framförallt brukar vi få se spelare som har problem med inspelen. Detta har bolagen tagit i beaktande och spelare som Kevin Na samt Ryan Moore sätts ut till lägre pris än vanligt. Jag hoppar dock över dessa…

Och vänder mig till underskattade Will Wilcox.
Är bra på nästan allt – förutom att putta. Men om vi ser tillbaka på tidigare år, så har inte puttningen visat sig vara livsviktig för att skjuta lågt på TPC Summerlin. Will Wilcox jagar fortfarande sin första seger, men lär komma förr eller senare om han fortsätter på den inslagna vägen. Inte mindre än tretton gånger har han varit ”in contention, inför sista rundan”. Slår bollen långt, träffar mycket fairways, pricksäkra inspel – och skjuter normalt lågt på Par-fyror, vilket är viktigt på en Par 71-bana. Har också en tendens att börja bra – och avsluta bra (torsdag, rankad 10:a, söndag, rankad 1:a). Behövs göra mycket birdies för att vinna och där ligger Wilcox också bra till (rankad 8:a i Par-breakers). Och den svårbemästrade Nevada-luften då? Den har Wilcox kirrat tidigare (slutade tia i Barracuda Championship).

Inte världens starkaste startfält (Ingen Spieth, ingen Day, ingen McIlroy, ingen Stenson, ingen Bubba, Ingen Dustin osv…), så håller jag Wilcox som en klar utmanare och 67 x insatsen är för mycket…

Spelar både FRL (E/W, V/P) och outright. 67,00 på båda.

***
Europa League också. Hugger denna utan att ha fått uppdatering om ”senaste nytt” i Dnipro.
Har dock inte match för ens nästa vecka (inhemska cupen), så jag räknar med full laddning. Är dessutom i fin form.

St Etienne saknar spelare i samtliga lagdelar. Kommer bl.a. till spel utan Bayal Sall, Robert Beric och Jérémy
Clement. Möter PSG till helgen – kan stjäla fokus.

Synar ettan till runt 2,15.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB