Startsida / Inlägg

Hajar och lejon

av Marcus Källberg

Måndagen ser sportsligt sett spännande ut med bland annat guldstriden i Allsvenskan och även spelmässigt så finns det ett par intressanta objekt.

San Jose Sharks inledde säsongen övertygande med fyra vinster i följd och endast två insläppta mål på dessa. I lördags åkte man däremot på en rejäl smäll borta mot NY Islanders men den bleka insatsen hade nog sin förklaring i att med man dels var lite slitet efter övertidsvinsten mot New Jersey i fredags, dels att man valde att matcha andremålvakten Alex Stalock och dels att man saknade rutinerade backen Paul Martin.

New York Rangers har också öppnat säsongen bra – inte minst tack vare storspel av Henrik Lundqvist – men nu är laget back-to-back och man är för stor favorit mot ett starkt San Jose. Gästerna lär vara extra taggade efter insatsen senast och med Martin Jones sannolikt tillbaka i målet och kanske även Paul Martin åter, är oddsen på Sharks klart lockande. Flera av de stora aktörerna har inte släppt sina odds i skrivande stund men 3,10 på tvåan hos NordicBet känns intressant. Jag väljer dock att spela San Jose ML (inkl övertid/straffar) till goda 2,18 hos Unibet.

Dagens andra spel hittar jag i 2.Bundesliga där 1860 München tar emot Karlsruher SC i ett tidigt ”krismöte”. 1860 är fortfarande utan seger efter tio omgångar och trots klart förbättrade insatser mot topplagen Leipzig och Kaiserslautern på slutet, så valde klubben att sparka tränaren Torsten Fröhling efter 1–1 borta mot Bielefeld för två veckor sedan.

1860 har som sagt spelat bättre än vad tabellen antyder och offensiven såg periodvis riktigt bra ut i september. Defensiven har däremot varit hämmad av skador och trots ett kortare landslagsuppehåll är läget än värre inför kvällens match. Med bland andra Bülow, Rodnei, Degenek, Vallori, Bandowski och Kovac borta så finns endast det tre försvarsspelare i matchtruppen och man tvingas starta med ett par oprövade namn.

Jag tror att ”die Löwen” kommer att vara mycket inspirerat i första matchen för nye tränaren Benno Möhlmann och i jakten på första segern kommer laget samtidigt att blotta sig bakåt, vilket lär sätta den nykomponerade defensiven på en hel del svåra prov. KSC har också ett par kännbara defensiva avbräck och då båda lagen dessutom besitter hög offensiv kapacitet i ljusa stunder, är det förvånande att underspelet är klar favorit på marknaden. Över 2,5 mål spelas till 2,29 hos Pinnacle.

Hur spelar ni idag? Kommentera som vanligt!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB