Startsida / Inlägg

Torsdagsspel

av Steven-Lee

Hejsan!

Hoppar över att lägga ut helgens golfspel, drar istället ut NHL och EM-kval.

***
Grekland har varit en stora flopp. Finns inget annat ord. Man ligger efter lag som Färöarna och Finland…
Har inget att spela för rent ”poängmässigt”. Är bara heder på spel. Var långt ifrån någon fröjd att följa senast, men visade i alla fall lite hjärta – även om det brast spelmässigt. Det var tillbaka till grunderna som gällde. Lågt, resolut försvarsspel. Här är ursprungstruppen:

Målvakter: Orestis Karnezis (Udinese), Stefanos Kapino (Olympiacos), Markos Vellidis (PAS Giannina).

Backar: Vasilis Torosidis (Roma), Kostas Manolas (Roma), Vangelis Moras (Hellas Verona ), Sokratis Papastathopoulos (Dortmund), José Holebas (Watford ), Loukas Vyntra (Hapoel Tel-Aviv), Stelios Kitsiou (PAOK), Kyriakos Papadopoulos (Leverkusen), Kostas Stafylidis (Augsburg).

Fältare: Andreas Samaris (Benfica), Panagiotis Kone (Udinese), Kostas Fortounis (Olympiacos), Panagiotis Tachtsidis (Genoa), Alexandros Tziolis (PAOK), DImitris Pelkas (PAOK), Petros Mantalos (AEK Athens).

Anfallare: Nikos Karelis (Panathinaikos), Kostas Mitroglou (Benfica), Christos Aravidis (AEK Athens), Stefanos Athanasiadis (PAOK).

***Kyriakos Papadopoulos och Kostas Manolas (avbräck) finns inte med.

Nordirland är på väg att skriva historia. Har chans att kvalificera sig till ett stort Mästerskap, för första gången på 30 år. Men förutsättningarna är inte optimala, då man besväras av tunga avstängningar. Kommer till spel utan Chris Baird, Kyle Lafferty och Connor McLaughlin. Tyngsta avbräcket ligger tveklöst på målkungen Lafferty. Trolig ersättare: Josh Magennis. Klassisk centertank. Inte lika rörlig, men stark i straffområdet.
Nordirland kommer bäras fram av publiken och mata mycket bollar in i boxen.

Grekland hade 0–9 i hörnor mot Rumänien senast.

Nordirland över 5,5 hörnor, spelas till 1,80.

***
Ottawa spurtade starkt ifjol och knep överraskande en slutspelsplats. Nu har man helt plötsligt fått förväntningar på sig och det kan bli svårt att hantera. Och, i grund och botten, så har man en tämligen begränsad trupp.

Buffalo har agerat slagpåse flera av de senaste säsongerna, men tur i oturen är ju att man fått välja tidigt i draften. Är kanske seriens mest förbättrade lag, gentemot ifjol. Så pass mycket att man kan gå för playoff?
Nja, tveksamt. Blir svårt att ”käka upp” 45 poäng. Men är utan tvekan så pass förbättrat att man kan nypa poäng av Senators i en hemmapremiär.

1x spelas till runt 1,70.

***

 • Tjänstgörande sportredaktör: Olle Stefansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB