Startsida / Inlägg

OB

av Marcus Källberg

Förra måndagens möte mellan AaB och Randers blev som förutspått målrikt och mitt överspel satt komfortabelt till slut. Även idag lägger jag fokus på danska Superligan där oddset på OB hemma mot Esbjerg känns spelvärt.

Odense-laget har varit mycket upp och ner under hösten där bra och svaga insatser har avlöst varandra. I bortasegern mot Viborg innan uppehållet agerade däremot defensiven mer stabilt och det följdes upp med en ny väl genomförd insats mot ett starkt FC Midtjylland senast, så både form och försvarsspel ser bra ut för tillfället. Inga nya avbräck stör i truppen där endast Michael Falkengaard och Lasse Kryger saknas sedan tidigare.

Esbjerg har gjort en överlag svag säsong hittills och på slutet har laget dessutom dragits med defensiva avbräck vilket har resulterat i 14 insläppta mål på fyra matcher. Mot Hobro senast utgick både backen Michael Jakobsen och mittfältaren Kevin Mensah skadade och till kvällens match ser läget än värre ut än tidigare. Förutom nämnda duo saknas även skadade mf Mohammed Fellah, b/mf Victor Pálsson och b Ryan Laursen samt avstängde b Daniel Stenderup. Totalt sett klart kännbara avbräck, inte minst i defensiven.

OB har sett stabilare ut i de senaste matcherna och mot ett klart försvagat och sårbart Esbjerg bör man ha en vettig vinstchans. Överspelet är också ett troligt alternativ i den här matchen men där är oddsen i lägsta laget för min smak och mitt enda spel i kväll blir ettan till goda 2,40 hos Unibet.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB