Startsida / Inlägg

Svanar och traktorer

av Fredrik Jönsson

Fin utdelning förra lördagen – både Wigan och Danmark levererade så det blev full pott. Skönt!

Jag vänder blickarna mot England som vanligt.

Varken Swansea eller Bournemouth har någon vidare form att skryta med för tillfället. The Swans startade säsongen fint och imponerade med poäng mot Chelsea och vinst mot Manchester United. Men sedan har laget haft det jobbigt. Det har snackats om en del problem i laget, att managern Garry Monk ska ligga pyrt till för tillfället.

De har haft några kuggar iväg på landslagsspel, bland annat Andre Ayew och Jefferson Montero. Annars har stora delar av laget fått ladda rejält inför omstarten. Swansea är i grunden ett bättre lag än Bournemouth, som också är rejält försvagat av flera tunga långtidsskador.

Cherries manager Eddie Howe verkar inte vilja gå ifrån sin filosofi så räknar med att de kommer att köra på och försöka spela fotboll på Liberty Stadium. Det spelsättet och en sämre trupp talar för Swansea. Trots ett massivt övertag och många chanser mot Newcastle senast blev det förlust för Bournemouth.

Inbördes möte har det bara blivit en förlust för Swansea på de sex senaste matcherna. Jag tycker att ett rakt spel på Swansea till @1.90-1.95, som jag har hittat, är bra. Det spelas!

Jag har tjatat en del om Ipswich i bloggen, jag vet! Trist de gångerna de har svikit oss. Men jag har fallit dit på Tractor Boys igen. Den här gången hemma mot Wolverhampton. Ispwich form ser bra ut, vinst mot Bolton och Rotherham. Totalt 7-2 på de två matcherna och favoriten Murphy har vaknat – hattrick senast.

Ipswich har några skador fortfarande, Wolverhampton bland annat målvakten Emi Martinez och försvararen Kortney Hause. Det är två lag som både gör och släpper in en del mål. Jag är svag för Ipswich offensiven och väljer därför att köra ö1,5 mål. Hoppas att Murphys form håller i sig och att Sears backar upp honom. Ö1,5 mål finns till @2.20.

HÄR har ni helgens spreadsheet och HÄR kan ni lyssna till flera av motiveringarna. Min vän Chris Gustafsson saknades i podden, men hans motiveringar kan ni läsa HÄR.

Vad spelar ni? Kommentera nedan och lycka till i helgen!

@F_Joensson

 • Tjänstgörande sportredaktör: Kristoffer Elisson Snygg
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB