Startsida / Inlägg

NHL

av Marcus Källberg

Vancouver Canucks var en stabil vinnare i hemmamötet med Buffalo Sabres förra måndagen. Även denna vecka vänder jag blicken mot nattens NHL där det finns en stark favorit i Boston Bruins mot Edmonton Oilers.

Boston vann rättvist mot Florida i lördags och laget har sett riktigt vasst ut i flera matcher den senaste tiden. Förutom forwarden Joonas Kemppainen har man inga nya skador och läget i truppen ser överlag bra ut.

Edmonton är inne i en bra period med fem vinster och effektivt offensivt spel i flera matcher i följd. Bakåt sett har man dock inte övertygat på samma sätt och målvakten Anders Nilsson har varit ojämn i prestationerna. Laget har en del avbräck sedan tidigare och nya skadan på backen Oscar Klefbom är kännbar. Dessutom brukar laget alltid ha svårt i TD Garden där man har sju förluster i följd.

Oilers är defensivt sårbart och jag tror att lagets vinstsvit får sitt slut mot ett starkt Boston. Ettan till 1,80 hos NordicBet blir mitt spel idag.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB