Startsida / Inlägg

Trendbrott för Blue Jackets?

av Steven-Lee

Hejsan!

Marginalerna grinar lite emot för tillfället, men tror på trendbrott inom kort…
Och angående det, så för det mig osökt in på Columbus borta i NHL.

Inne i en väldigt tråkig spiral. Fem raka förluster och man har fortfarande inte vunnit utan förstekeepern Sergei Bobrovsky mellan stolparna. Rent offensivt gjorde man en riktigt bra prestation mot Dallas senast. Tog sig fram till minst lika många klara målchanser, men föll helt enkelt på grund av sämre keeper-arbete. Rookien Joonas Korpisalo fick chansen i den tillställningen, men visade utan tvekan brister. Nu väntas Curtis McElhinney få chansen från start. Har inte heller något lysande facit att visa upp, men känns ändå som det bästa
alternativet just nu.

Arizona saknar också sin tilltänkte förstemålvakt (Mike Smith) och går rejäl kräftgång. Alldeles för lite puck-innehav och ett minst sagt bedrövligt powerplay. Föll senast med 4–5 mot Carolina. Det var femte gången under de sju senaste omgångarna, som man släppte in fler än fyra mål. Anders Lindbäck lär vakta kassen inatt. Är 0–3–0 i sin karriär mot Columbus, med 3,42 GAA.

Columbus ställer höga krav på sig själva. Ska kunna bättre än man visat på sistone.
Efter förlusten senast, så låste spelarna in sig i omklädningsrummet – utan tränare – för att snacka ihop sig. Det var högt i tak, men absolut ingen som skyllde på någon annan. Utan bara ett gott snack, för att få alla att dra åt samma håll.

I grund och botten så är Blue Jackets det bättre laget.
Matchoddset 2,06 på Columbus känns tilltalande.

***

 • Tjänstgörande sportredaktör: Kristoffer Elisson Snygg
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB