Startsida / Inlägg

AG-lir i League One

av Steven-Lee

Hejsan!

Bury är dagens största favorit i den engelska ligafotbollen. Ställs ut till 1,60-1,70.
Inget man ramlar av stolen för. Men det finns värde på annat håll, i samma match.

Toppmålskytten Leon Clarke fixade tre poäng borta mot Oldham senast, genom att hugga på ett individuellt misstag. Hade fler chanser, men fick två bra avslut räddas av keepern Joel Coleman. I senaste hemmamatchen mot Walsall var han på väg mot hattrick, men fick nöja sig med två strutar, efter ett sent avslut i målramen. Står på 13 gjorda ligamål, efter 56 avslut/36 på mål. Är i stort sett alltid med ”där det händer” rent offensivt och kommer garanterat få sina chanser ikväll också.

Ligajumbon Crewe står på andra sidan. Släpper in i genomsnitt 1,88 mål/match.
Spelade 3–3 mot Bury i början av säsongen. Släppte då till 20 avslut – trots att Leon Clarke inte medverkade i den tillställningen. Lagkaptenen Harry Davis saknas alltjämt. Precis som mittfältaren Ryan Wintle, försvarsspelaren George Ray och anfallaren Lauri Dalla Valle. Finns även nya problem, då Billy Bingham verkar vara utesluten från spel, plus att det finns frågetecken för mittfältskollegan James Jones.

***

Huvudspel: Leon Clarke AG, odds: 2,25 (SkyBet).

Det blir även ett mindre spel på Andrew Tutte AG, odds: 5,00 (Bet365, Unibet, med flera)

Motståndarlagen sätter ofta lite väl stort fokus på Tom Pope och nämnde Leon Clarke och det har Tutte varit nära att utnyttja ett par gånger på sistone. Var giftig mot Walsall och senast var han bara en ribbträff från säsongens första ligamål (dock bara startat 9 matcher).

***

 • Tjänstgörande sportredaktör: Olle Stefansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB