Startsida / Inlägg

NHL

av Steven-Lee

Hejsan!

Ingen större lycka igår. Rayo försökte, men hittade inga vägar igenom ett robust Atletico.
Millwall skapade en del chanser, men var överlag klart sämre än väntat.

***
Chicago ångar på borta i NHL. Har knappt tagit ett felskär på sistone och är otroligt konsekvent i sitt spel. Men med tätt matchande så kommer det då och då, lite sämre prestationer. Koncentrationen kan inte vara på topp jämt och jag skulle inte bli förvånad om det snart kommer en liten reaktion. Blackhawks är dock så pass bra, så att man kan vinna ändå – trots en 85-90-procentig insats. Noterbart på slutet är att man släppt till lite mer chanser. Corey Crawford var planens bäste spelare i nattens match mot Montreal (som hade 24–19 i målchanser). I matchen innan dess, hemma mot Nashville, så släppte man till 21 målchanser. Nu är det alltså back-to-back som gäller, och mycket tyder på att man vilar Corey Crawford till förmån för Scott Darling.

Tyckte nästan synd om Toronto senast. Var längesen jag såg ett så överlägset lag förlora en hockeymatch. Man sköljde över Columbus i anfall efter anfall. Matade iväg totalt 79 avslut – 42 på mål, 22 utanför, 19 som blockades – och vi kunde räkna till 37 (!) målchanser. Men man fick ynklig utdelning och förlorade med 1–3. Hur som helst så visade hela laget både klass, men kanske framförallt moral, efter magplasket mot Sharks. Toppmålskytten James van Riemsdyk är återigen skadad. Ett massivt avbräck mot ett redan trubbigt lag.

Nazem Kadri tog på sig ett stort offensivt ansvar mot Blue Jackets. Gick verkligen i bräschen. Tvekade inte att ge sig in i ”smutsiga situationer” och var ett ständigt hot. Tog totalt tio avslut i den matchen och visade en enorm mål-hunger. Har mött Chicago fyra gånger tidigare i karriären – gjort två mål och en assist.

Chicago luftar antingen sin andrekeeper – eller så kör man med Crawford (som säkerligen kan vara något mör)…

Nazem Kadri to score at least one point synas till 2,05.

***

 • Tjänstgörande sportredaktör: Kristoffer Elisson Snygg
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB