Startsida / Inlägg

Serie A och La Liga

av Steven-Lee

Hejsan!

Serie A.

Palermo genomgår en stökig säsong – kanske inte helt oväntat, med ”hux-flux-presidenten” Maurizio Zamparini. Han har redan sparkat två tränare den här säsongen och nu uppges även Guillermo Schelotto hänga något löst. Hur som helst så känns laget något splittrat och det finns ingen direkt röd tråd att hålla i, efter ständiga tränarbyten och taktik-skiftningar. Har plockat ut följande trupp:
Målvakter: Alastra, Marson, Sorrentino.
Försvarare: Andelkovic, Cionek, Goldaniga, Gonzalez, Lazaar, Morganella, Pezzella, Rispoli, Vitiello.
Mittfältare: Brugman, Chochev, Cristante, Hiljemark, Quaison.
Anfallare: Bentivegna, Djurdjevic, Gilardino, La Gumina, Trajkovski, Vazquez.

Sassuolo har åkt på två raka hemmaförluster – innan dess var man dock obesegrat på Mapei Stadium. Förlusten mot Bologna var helt i sin ordning. Där fattades det fokus, kvalité och energi. Hemma mot Roma parkerade man i långa perioder på offensiv planhalva under andra halvlek. Missade en straff precis innan Roma satte dit 2-0.
Har nu en tämligen passande ”revansch-uppgift”. Är det bättre laget, drar nytta av hemmaplan och har dessutom fått längre tid till återhämtning. Ingen trupp släppt i skrivande stund, men det är bara Terranova/Laribi som verkar vara helt avskrivna från spel.

Ettan liras till runt 1,90.

***
Sedan skjuter vi iväg några långskott i La Liga.

Inte många som ger Granada skuggan av en chans…
Ska såklart mycket till för att man ska kunna skrälla mot ”Marängerna”, men jag skulle inte bli förvånad om det bli mer jämnt än vad oddsen antyder.

Real Madrid har inte på något sätt varit en maskin på bortaplan (4–4–2 i facit, är inte direkt något man går och skryter över). Tappade nyligen poäng (1–1) borta mot Real Betis.

Granada har det jobbigt i tabellen, men har plockat upp elva poäng på hemmaplan (Real har 16 på bortaplan) och hittade en perfekt balans mellan djupt försvarsspel och kontrings-attacker under höstmatchen mot huvudstadslaget.
Förlorade med 0–1 (mål i 55:e minuten av Karim Benzema), men innan dess hade Granada skapat flera fina chanser.
Fick bl.a. ett mål tveksamt mål avvinkat för offside – Youssef El Arabi var riktigt missnöjd med domarnas insats efter den tillställning, men får nu chans till återupprättelse. Är en av lagets hetaste spelare för tillfället och säger så här inför uppgiften:
”–Real Madrid är ett grymt lag, men vi (spelarna i Granada) gillar den här typen av matcher och om vi håller ihop på samma sätt som på Bernabeu i höstas, och spelar med samma intensitet, så har vi chans att störa”.

Tre spel, med mindre insatser…
Youssef El Arabi AG, odds: 5,00
Youssef El Arabi wincast, first goal & away win, odds: 28,00 (Unibet)
Youssef El Arabi gör första målet och rätt resultat 1–2, odds: 76,00 (Bet365)

* El Arabi trivs bäst på bortaplan (gjort fem av sin sex mål på resande fot), när Granada får ligga på kontring. Men det här blir ju ingen typisk hemmamatch, utan det är Real Madrid som kommer vara spelförande.

***

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB