Startsida / Inlägg

It´s Berger-time

av Steven-Lee

Hejsan!

Dags för Cadillac Championship på Doral AKA ”Blue Monster”.

Banan har genomgått flera förändringar under årens lopp – från jättesvår, till jättelätt, till megasvår. Har alltid gjort sig känd som en ”big-hitters-paradise”. Topptre ifjol? Dustin Johnson, J.B Holmes och Bubba Watson. Alla är kända för sin power från tee. Det är såklart alltid en fördel att vara lång från tee, men ifjol var det nästan tråkigt att se hur stor skillnaden var. De mer ”normal-långa” spelarna hade på vissa hål en 8-10 meter bred fairway att landa på, att jämföra med 25-30 meter, för de långtslående gubbarna.

Det föll inte alla i smaken – inte heller Touren och bankommitén, så man har nu anpassat banan, för att göra förhållandena mer rättvisa. Sex hål har korrigerats, på ett eller annat vis.

En av spelarna som låg i täten för förändringarna var vasse, och genomsympatiske, Brandt Snedeker. Slår definitivt inte kort, men är långt ifrån någon kanonkula från tee. Trots att banan inte alls passande honom förra året, så slutade han på en respektabel placering (T17). Toppar fortfarande FedEx-listan och är säkerligen utvilad, då han inte spelat sedan AT&T på Pebble Beach. Har en tendens att lyfta sig under svåra förutsättningar, vilket han om inte annat visade under Farmers Insurance. När övriga fältet hade fullt sjå att komma runt den blåsiga banan med hedern i behåll, så gick Snedeker runt och lirade felfri golf. Var aldrig hotad. Har en tendens att bli blåsigt i Florida också…

Brandt Snedeker E/W, odds: 71,00 (BV).

***
Daniel Berger rekade jag för nästan prick ett år sedan till 126,00 x pengarna.
Föll då i särspel, men gav fint klirr i kassan som placerad spelare. Gjorde överlag en stark säsong och hamnade i blickfånget. Kan vara svårt att hantera för en rookie. Har inte alls inlett den här säsongen lika bra – nästan lite ”bortglömd”. Och då anser jag att det är läge att göra ett nytt försök med Berger. Är bekant med omgivningen (uppvuxen i Florida) och har flera nycklar för att ta sig runt den här banan på ett bra sätt. Slår långt (rank 15) och har en stark förmåga att undvika 3-puttar.

Daniel Berger, E/W, odds: 176,00 (bl.a. hos Paddy P).
Åker även in minimal insats hos Unibet, till oddset 201,00, men där finns inte V/P-alternativ.

***
Skjuter även iväg ett FRL-lir.
Man får scrolla sig nästan längst ned i bolagens rankinglistor…Längst upp har vi såklart en drös svårfällda favoriter (Bubba, Rory, Jordan, Henrik, Scotty, Rickie, med flera), men värt att göra ett litet försök.

Vem pratar vi om?
Långtslående Scott Hend. Efter 2013 så sade den rutinerade australiensaren så här:
”Jag var lite frustrerad över resultaten på de sista hålen – spelas väldigt svårt, men jag älskar verkligen den här banan”.

Lite konstigt att Hend inte lyckats bättre i USA, men hans aggressiva spel håller sällan över fyra rundor. Men skulle han få allt att klaffa under torsdagen, så har han kapacitet för att blanda sig i ”toppstriden”. Noterbart från förra gången han var på Doral, är att han inledde svagt första nio både torsdag-fredag, men att han därefter spelade dessa hål -3.
Ingen dum kille – han lär av sina misstag…

Om han vill – så kan han slå bollen la drika långt som till exempel Rory McIlroy. Så banans längd kan han handskas med…

Scott Hend, FRL, odds: 151,00 (Vinnare/Plats, E/W).

***
Har valt att syna ännu en spelare under FRL-marknaden…
Shane Lowry är säkert sugen att knäppa PGA på näsan…
Efter att ha dragit en boll i vattnet under Honda Classic för helgen, så fångades han på ljudupptagning – med kommentaren: ”Fucking idiot…Fuck”…
Det gick inte hem hos PGA, som kallade upp Shane på kvartssamtal.
Precis som man på samma sätt  tidigare kallat upp andra spelare och bett dom ansa/raka skägget och så vidare…Lite fånigt, kan jag tycka. En bra bit in på 2000-talet…

Hur som helst…
Nu är Shane helt fokuserad på att göra en bra tävling.
Har en tendens att resa sig på svåra banor, vilket vi sett tidigare på Torrey Pines, Firestone och Chambers Bay.
Efter fjärde varvet förra året, så sade hans tränare att det var bland det bästa han sett Shane spela – både vad gäller teknik, strategi och den mentala biten.
I sin egna kolumn i Irish Times så meddelar Shane att han hunnit spela 27 hål på Doral sedan han anlände i måndags och att han känner sig bekväm med att skruva bollen åt båda håll (vilket behövs).

Shane Lowry, FRL E/W, V/P, odds: 67,00.

***

 • Tjänstgörande sportredaktör: Kristoffer Elisson Snygg
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB