Startsida / Inlägg

Nu då, Bolton?

av Steven-Lee

Hejsan!

”Hade vi vunnit den här matchen, så hade det inte varit något annat än ett rån – Bolton var riktigt bra idag”.

Så sa Ipswich tränare Mick McCarthy, efter 2–2-matchen senast.

Bolton kom flygande ut och skapade heta chanser direkt från start, via Mark Davies och Darren Pratley. Men man kunde inte få bollen i nät och istället, som så många gånger förut på hemmaplan den här säsongen, så fick man betala priset. ”Tractor Boys” gjorde mål på två av sina få chanser.

Bolton fortsatte dock enträget att anfalla. Kom i våg efter våg och lyckades få med sig en sen straffspark, som resulterade i delad pott. Inte alltför längesen som man rättvist tog ledningen mot Burnley – ligans kanske bästa lag just nu…Nu väntar mer beskedligt motstånd.

Preston sitter tryggt till i tabellen. Har ”bara” sju poäng upp till playoff-strecket, men känslan är att man saknar lite kvalité för att nå upp dit. Har dock gjort en riktigt bra säsong, sett till förutsättningarna. Dock blivit ”nollat” i två raka matcher. Lyckades sätta in en sen forcering mot Nottingham, men under större delen av matchen var man ”näst bäst”. Får göra den korta resan till Macron Stadium, utan avstängde Joe Garner. Offensivt minus.

Bolton är betydligt mer desperat och har faktiskt visat upp ett bättre spel på sistone…
Köper inte Preston som favorit.

Spelar, home team to score first, odds: 2,20.

***

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB