Startsida / Inlägg

Frankrike – och några sköna långtidsspel

av Fredrik Jönsson

Äntligen! I kväll drar EM igång. Så skönt att den trista uppladdningen är över och vi kan fokusera på turneringen i Frankrike.

Jag har sett att Steven-Lee har slängt ut lite långtidsspel. Länk här! Jag gillar spelet på Eden Hazard som skyttekung och att Ryssland och Tjeckien åker ut. Där får han rygg av mig.

Frankrike sparkar igång EM mot Rumänien. Det franska landslaget har en fantastisk offensiv och enligt rapporterna ställer man upp med Dimitri Payet, Olivier Giroud och Antoine Griezmann längst fram. Två yttrar som haft fantastiska säsonger i sina respektive lag – och Giroud som trivs i landslaget. Bakom finns fina Paul Pogba och på bänken sitter Anthony Martial, Kingsley Coman och Andre-Pierre Gignac om det krisar med målen. Fina spelare!

Med publiken i ryggen blir det full fart från värdnationen, Rumänien kommer att få det svettigt under 90 minuter. Det rumänska landslaget visade styrka i kvalet med få insläppta mål och inte en enda förlust. Men nu sätts man på ett otroligt stort prov direkt. Det är ett lag byggt på inhemska spelare och jag tror inte att man kan stå emot ett favorittippat Frankrike.

Jag väljer att spela Frankrike -1,5 asian till 2.025. Ett spel som känns som ett publicbet inför den här turneringen, men det måste testas med tanke Frankrikes offensiv och att man har favör av hemmaplan.

Olivier Giroud som målskytt till 2.25 testas också. Han spelar längst fram och kommer att få chanser i matchen.

När det gäller långtidsspel har jag hittat några spel. Det är alltid svårt inför turneringarna så jag väljer att spela med låg insats.

Ungern har hamnat i en svår grupp med Portugal, Island och Österrike. Portugal och Österrike är favoriter att ta sig vidare som etta och tvåa och Lars Lagerbäcks Island är en outsider. Ungern kommer att få försvara sig mot portugiserna och Österrike – och får kämpa rejält för att få hål på defensivt starka Island. Jag hugger Ungern minst mål i EM till 8,00 gånger pengarna.

Italien har åkt på avbräck inför EM. Marco Verratti, Claudio Marchisio och Ricardo Montolivo saknas på mittfältet. Antonio Conte har även valt att peta Andrea Pirlo då han spelar i MLS. Jag tycker inte att det italienska landslaget är så starkt som man brukar kunna vara inför stora turneringar.

Jag är optimist när det gäller Sverige och tror hårt på Belgien i den gruppen. Irland är en tuff nöt och knäcka för många lag, och de skrällde en del i kvalet med att ta fyra poäng mot Tyskland. Jag chansspelar på att Italien åker ur gruppen till 5,00 gånger pengarna.

Zlatan Ibrahimovic är Sveriges största stjärnor – utan snack. Han har öst in mål för PSG den gångna säsongen. Men Emil Forsberg har gjort en stark säsong i RB Leipzig och ser väldigt bra ut inför EM. Zlatan är favorit att göra flest mål för Sverige i EM – vilket inte är konstigt. Men jag slänger in en slant på att Emil Forsberg gör flest mål i Sverige till 23 gånger pengarna. Tycker att oddset är för högt för att inte spelas med tanke på Forsbergs form.

För er som har Aftonbladet Plus – eller funderar på att skaffa det – har jag gjort en matig artikel med tankar inför EM-spelet hos Svenska Spel som drar igång med Frankrike-Rumänien. Den artikeln hittar ni här!

Vi kommer pumpa på med EM-spel under hela turneringen. Jag finns på Twitter – @F_Joensson – om ni har några frågor. Spelen ovan har jag hämtat från Bet365.

Nu kör vi!

Kommentera som vanligt nedan med speltankar. Lycka till!

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Kristoffer Elisson Snygg
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB