Startsida / Inlägg

Fredagslir

av Ulrik Sandebäck

Hej!

Trevlig start, får man väl lov att säga.

Nåväl, min destruktiva förkärlek för att spela på bottenlag kommer säkert snart ta ner mig på jorden igen.

Hakar dock först på en vinnande trend. VPS från Vasa har på kort tid spöat självaste HJK och trean Ilves med bred marginal och dessförinnan hämtat upp 2-0 till oavgjort i Mariehamn. Formen är bevisligen på topp. Jamicanerna Clennon och Morrissey har lekstuga medan anfallslöftet Soiri har presenterat sig på allvar och närmar sig toppen av skytteligan.

Gästande FC Lahti har även de gjort ett lyft i serien på sistone med flera stabila insatser. Motståndet har dock inte varit fullt lika svårt och det är uppenbart på sin hemmaplan som de trivs bäst. Med bortastället är Lahti ligans svagaste med endast tre inspelade poäng. Till denna match är montenegrinen Tatar skadad liksom backkollegan Hostikka. Mittfältaren Tammilehto är avstängd.

Fredagens match är premiär på nybyggda Elisastadion och det väntas bli slutsålt. VPS firar detta med hemmapubliken med en etta till 2,20.

Slänger även in ett försiktigt spel på Start i Tippeligan. Nog måste det vara dags för första vinsten nu? Första matchen efter uppehållet mot Haugesund såg lovande ut med ledning och OK spel tills man släppte in ett par skitmål och tappade luften. Bodö/Glimts offensiv imponerar inte nämnvärt – sex av de åtta senaste matchena har varit målllösa – och frånvaron av EM-aktuelle målvakten Halldórssons är säkert inte helt obetydlig.

Prövar lite förskräckt en första vinst för Start till 2,60.

/Björn Svensson

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB