Startsida / Inlägg

Supersöndag i Superligan

av Marcus Källberg

Bra dag för mina bloggspel i går då Sarpsborg 08 vann till ett fint odds borta mot ett krisande Molde och då FC Luzern motsvarade förväntningarna i premiären borta mot Lugano. I dag blir det två spel i Superligan för min del.

Dagens bästa tycker jag att Randers hemma mot AaB är. Gästerna har som jag skrev inför premiären tappat flera viktiga kuggar i sommar och utan anfallaren Lukas Spalvis, backen Kenneth Emil Pedersen och mittfältsduon Nicolaj Thomsen och Rasmus Jönsson är inte AaB lika starkt i år. Laget spelade heller inte speciellt bra och släppte till väldigt mycket chanser mot ett piggt Horsens i premiären och man bör vara nöjt med den poängen efter en sen kvittering. Tongivande Thomas Enevoldsen som har varit skadad under merparten av försäsongen fick hoppa in i premiären men är nu skadad igen och saknas här.

Randers inledde med en fullt godkänt insats borta mot FC Midtjylland där man effektivt tog tillvara på sina lägen. Försvarskuggen Mads Fenger utgick skadad senast men han har givit klartecken till spel och inga nya avbräck stör. Man har dessutom förstärkt målvaktsposten med Hannes Halldórsson från Bodö/Glimt.

Randers är kapabelt på hemmaplan och ett till stora delar nytt AaB får det nog jobbigt här också. Ettan spelas till 2,55 hos Pinnacle.

***

Mitt andra spel blir Horsens hemma mot SönderjyskE. Horsens gav som sagt ett piggt intryck och var mycket nära tre poäng borta mot AaB. Man saknar backen Jacob Berthelsen men viktige mittfältaren Delphin Tshiembe som utgick skadad senast kan spela och anfallaren Kjartan Finnbogason – som gjorde 17 mål i fjol – går troligen in från start nu.

SönderjyskE är ett bättre lag i grunden men man verkar inte riktigt lika starkt som förrra säsongen. Dessutom har nog laget mest siktet inställt på EL-kvalet just nu vilket också den tveksamma insatsen i premiären mot AGF tyder på. Man spelade 120 slitsamma minuter borta mot Strömsgodset i torsdags och på torsdag väntar ny match borta mot polska Zaglebie Lubin.

Det programmet sätter nog sina spår i ligaspelet och har man inte fullt fokus här så lär man få problem mot ett Horsens som säkert är heltänt i hemmapremiären. 2,88 på ettan hos BetVictor är bra betalt och observera att den här matchen har avspark redan 12.00.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Kristoffer Elisson Snygg
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB