Startsida / Inlägg

Tunga avbräck

av Marcus Källberg

Ibland ska man ha lite flyt också… Mötet mellan Dinamo Zagreb och Slaven Koprivnica såg länge ut att sluta 0–0 men efter ett mål vardera på tilläggstid så ramlade gårdagens BTTS-spel in till slut. Intressant utbud överlag i dag och jag går emot två försvagade lag på andra sidan Atlanten.

New York City har gjort en stark säsong hittills och även om det blev klar förlust i derbyt mot Red Bulls senast, så toppar man fortfarande Eastern Conference. Till kvällens match är laget dock kraftigt försvagat och bäste målskytten David Villa, backduon R.J. Allen och Ethan White samt mittfältaren Federico Bravo är samtliga avstängda. Dessutom förväntas Andrea Pirlo vila här då han medverkade i MLS All-Stars mot Arsenal i torsdags. Lägg därtill fyra-fem namn på skadelistan sedan tidigare så förstår man att tränaren Patrick Vieira har viss huvudbry inför kvällens drabbning.

Colorado Rapids fick rättvist 1–1 hemma mot Dallas senast. Laget har nu 15 ligamatcher i följd utan förlust och även om man har varit lite för kryssbenäget på slutet så är det ingen fara med dagsformen. Viktige mittfältaren Jermaine Jones rapporteras att vara tillbaka här och inga nya skador stör.

Med tanke på alla avbräck i hemmalaget känns ett starkt Rapids mycket spelvärt och 3,03tvåan hos Pinnacle är bra betalt.

I brasilianska Serie A kommer Atlético Paranaense med en reservfylld startelva till bortamatchen mot Sport Recife. Atl-PR satsar seriöst på Copa do Brasil i år och efter 1–1 borta mot Chapecoense i torsdags är man nu klart för åttondelsfinal där. Den matchen slet dock på laget och förutom backen Léo och anfallaren Walter som är avstängda så väljer tränaren Paulo Autuori även att ställa över försvarsduon Otavio och Thiago Heleno samt mittfältarna Vinicius och Hernani. Dessutom är anfallaren Nikão skadad så det är sju startspelare som saknas i kväll.

Sport Recife har tagit två vinster i följd och formkurvan pekar uppåt igen efter en liten svacka i början av månaden. Laget är normalt sett starkt hemma på Ilha do Retiro och ett B-betonat Atl-PR lär få det tufft här. Ettan till 1,75 hos Unibet blir mitt andra spel i dag.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB