Startsida / Inlägg

Irland och Danmark

av Marcus Källberg

FC Basel var som förväntat en mycket stark favorit i går och man vann till slut med klara 5–1 borta mot Vaduz. Tyvärr visade skrällspelet Grasshoppers upp en bedrövlig defensiv och trots tre gjorda mål blev det förlust mot Luzern. Även i dag blir det två spel för min del.

St Patrick’s har en trist formrad med fyra förluster i följd i ligaspelet men den speglar inte lagets dagsform då man endast har spelat en ligamatch de senaste fem veckorna. Under sommaren har laget istället mestadels ägnat sig åt kvalspel till Europa League och där gjorde man nyligen två bra matcher och föll knappt mot ett starkt Dinamo Minsk.

Wexford Youths tog en sällsynt seger i fredags då man avgjorde sent borta mot ett svagt Finn Harps. Laget bör dock inte övervärderas på den vinsten. Innan dess hade laget sex förluster i följd och St Pat’s är ett betydligt tuffare motstånd än Finn Harps. Till kvällens match saknas på nytt anfallaren Paul Murphy, mittfältaren Eric Molloy och backen Danny Ledwith. Dessutom har backen Ryan Delaney lämnat för Burton Albion.

St Pat’s är bättre än vad den nuvarande tabellplaceringen antyder och normalt sett väger Wexford för lätt här. En stark tvåa och 2,05 hos Unibet är bra betalt.

Även AaB hemma mot Odense i Superligan känns som ett vettigt spel. AaB var tveksamt i premiären mot Horsens men betydligt bättre i segern borta mot Randers senast. Viktige Thomas Enevoldsen har dragits med en skada på försäsongen men han gjorde 75 minuter med reservlaget förra måndagen och han är liksom vänsterbacken Jakob Ahlmann med i truppen här. Ett plus om den duon startar.

Odense har inlett säsongen med föga övertygande insatser mot Silkeborg och Lyngby. Nu väntar en svårare uppgift och då man dessutom tvingas avvara mittbacken Kenneth Emil Pedersen och mittfältaren Izunna, lär man få det tufft på Nordjyske Arena. Ettan till 2,11 hos Pinnacle blir mitt andra spel i dag.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Kristoffer Elisson Snygg
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB