Startsida / Inlägg

Mera mål

av Ulrik Sandebäck

Hej!

Det gick lite troll i bloggspelen sist och idéerna nu känns vaga. Får därför bli så här:

Det första mötet mellan PAOK och Ajax var en mycket underhållande match. Holländarna hade mycket boll, energi och skapade gott om chanser som borde ha förvaltats bättre. Att polacken Milik har sålts för rekordbelopp till Napoli kan göra sitt för just effektiviteten – ingen skugga alls dock över unge dansken Dolberg som ersatte på positionen och skapade mycket själv och var den som till slut satte kvitteringen. Ajax lag är ungt och i vanlig ordning mycket anfallsorienterat. Till returen är dessutom det offensiva mittfältslöftet Bazoer frisk igen och går in i startelvan, liksom även avstängde Gudelj. Efter 1–1 hemma så måste holländarna vinna eller åtminstone åstadkomma lite mål. Det passar lagets attityd bra.

PAOK gjorde sitt till för att göra den första matchen chansrik. Snabba omställningar med företrädesvis Djalma i djupledslöpningar sårade hemmaförsvaret ofta. Med resultaten från matchen i Amsterdam kommer man att bjudas på ytor även i returen, fast hemmapubliken säkert kommer göra vad de kan för att pumpa upp grekernas offensivlusta än mer. Till saken hör att inget av lagens försvar imponerar, med markeringsmissar, missförstånd och en del märkliga beslut.

Allt talar för en chansrik match igen och jag känner mig trygg med att inget av lagen kommer att acceptera att lämna planen mållös. BTTS till 1,89 hos Unibet synas.

Lycka till med era egna spel!

 

/Björn Svensson

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB