Startsida / Inlägg

Fel favorit i Rioderbyt

av Marcus Källberg

Ulrik Sandebäck bjöd på en bra vinnare i går då Bosnien inte hade några som helst bekymmer med att klara handicapet hemma mot Estland. I dag blir det fokus på Brasilianska Serie A för min del och mest värde tycker jag att det finns i Rioderbyt mellan Botafogo och Fluminense.

Botafogo har blandat bra och sämre insatser den senaste månaden och så även den senaste veckan då en svag cupmatch mot Cruzeiro följdes upp med en rättvist vinst mot Grêmio i söndags. Den segern blev dock dyrköpt då man åkte på nya skador på två viktiga pjäser och tränaren Jair Ventura har en del bekymmer inför detta derby.

Den allra största förlusten är att högerbacken och lagkaptenen Luis Ricardo bröt foten och blir borta resten av säsongen. Även skadan på mittfältaren Fernandes är betungande, speciellt då man redan saknar Rodrigo Lindoso. Därtill är mittbacken Emerson avstängd nu. Helt klart kännbara avbräck i en redan ganska tunn trupp.

Fluminense avgjorde sent men förtjänt mot Figueirense i lördags och laget har visat bra form en längre tid med endast en förlust på de åtta senaste matcherna. Man har en i stort sett skadefrei trupp att tillgå och med backen Gum tillbaka efter avstängning, kan man sannolikt matcha sin ordinarie elva här.

Endast med grundkapacitet och dagsform i åtanke så håller jag Flu som favorit i detta derbyt. Lägg därtill att Botafogo har flera tunga avbräck så känns tvåan riktigt intressant och 2,96 hos Pinnacle är bra betalt.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB