Startsida / Inlägg

Irländsk fredag

av Marcus Källberg

Vojvodina var en besvikelse och den tvåan var liksom överspelet mellan Trakai och St Johnstone aldrig nära. Maksim Maksimovs sena kontringsmål för Trakai såg dock till att ettan till fina 3,50 satt och det blev trots allt lite plus i kassan igår. Fredagsutbudet sommartider är som vanligt torftigt men jag tycker att det finns ett överodds i irländska Premier Division.

Galway United har haft en tung säsong hittills och laget ligger för närvarande sist i tabellen. Man har inte heller någon vacker formrad med sju matcher i följd utan vinst men spelmässigt har det sett bättre ut på slutet. Näst senast stod man trots förlusten upp bra borta mot ett starkt Dundalk och för en vecka sedan var man det klart bättre laget och värt tre poäng borta mot St Patrick’s. En insats som tränaren Shane Keegan beskrev som lagets bästa på mycket länge. Bortsett från unge backen Aaron Conway är hela truppen disponibel.

Limerick har tagit ett par segrar på slutet men det har varit mot ett konkurshotat Bray Wanderers och ett för dagen uselt Drogheda så laget/formen ska inte överskattas på dessa vinster. Inga större problem i truppen för Limerick heller där endast backen Barry Cotter saknas.

Galways formkurva pekar uppåt och hemma mot Limerick har man bra chans till första vinsten sedan i mitten av maj. Ettan till 2,88 hos BetVictor blir mitt spel idag.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB