Startsida / Inlägg

Kings rules Knights

av Marcus Källberg

Hejsan!

Källberg här igen för ett kortare inhopp då Steven vilar upp sig under en veckas tid. Kommande natt drar årets upplaga av Stanley Cup igång och det är bland dessa matcher jag har hittat dagens spel.

Inför säsongen var det inte många som trodde att nystartade Vegas Golden Knights skulle ta sig till slutspel, än mindre att laget skulle vinna Pacific Division redan första säsongen. Det ”ihop-skrapade” gänget inledde dock säsongen mycket inspirerat och sedan har de i princip bara kört på och nu går man in i slutspelet som andraseedat i väst.

Visst, Vegas har ju inga större förväntningar på sig nu heller och laget kanske bara fortsätter på den inslagna vägen men jag tror tvärtom att man får det tufft i slutspelet. Dels så saknar både laget och organisationen högst värdefull slutspelsrutin och dels så stöter man på en svår motståndare i Los Angeles Kings redan i åttondelsfinalen. Därtill får man troligen klara sig utan viktige David Perron i det första mötet.

LA gjorde överlag en ganska svag grundserie med två rejäla svackor och man blev bara fyra i en jämn Pacific Division till slut. Under mars-april har dock laget allt oftare visat sin potential och det är ju först nu man ska vara som bäst. Har man prickat formen blir laget med sin rutin och sina matchvinnare en svår nöt att knäcka i slutspelet och i vilket fall som helst så håller jag Kings som favorit i den här matchserien.

Tvåan ML (inklusive övertid) till goda 2,18 hos Pinnacle blir mitt spel idag.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB